Vul hier je gegevens
in en wij nemen contact met je op.

Waarom een Master aan de University of South Wales?

2018-05-31

Waarom een Master aan de University of South Wales?

Je bent toe aan een gave uitdaging en ziet een Master in het Verenigd Koninkrijk als een goede mogelijkheid. Maar wat maakt deze uitdaging zo interessant en welke universiteit moet jij kiezen uit alle mogelijkheden? In deze blog wordt uitgelegd waarom jij je onderscheid met een Master aan de University of South Wales. 

MSc Erik van Dongen | 31/05/2018

Wat is de toegevoegde waarde?

Voordat de specifieke voordelen van een master aan de University of South Wales verder toegelicht worden, is het goed om eerst op de hoogte te zijn van het onderscheidende vermogen van een master in het Verenigd Koninkrijk. Dit zijn er namelijk nogal wat:

  • Behaal je volledige wereldwijd erkende master in één jaar, ook met HBO diploma;
  • studeer aan de top universiteiten van de wereld;
  • perfectioneer je Engels;
  • “check” voor die internationale studie ervaring die nog op je bucket list stond;
  • laat je toekomstige werkgever zien dat je van uitdagingen houdt;
  • enorme eye-catcher op je CV;
  • en 'last but not least', beleef een onvergetelijke tijd en maak vrienden voor het leven.


Geinteresseerd? Gratis en geheel vrijblijvend advies ontvangen? 


Allereerst zijn veel studenten niet op de hoogte dat je met een Hbo-Bachelor diploma direct toegelaten kunt worden op de Britse universiteiten voor het volgen van een volwaardige Master. Daarnaast wordt er vaak onterecht gedacht dat de kosten enorm hoog liggen, dit is zeker niet altijd het geval. De universiteiten in de Verenigd Koninkrijk bepalen hun eigen collegegelden en dus klopt het dat hier enorme verschillen tussen zitten. Inderdaad, deze zijn in sommige gevallen aanzienlijk hoger dan dat wij gewend zijn. In het Verenigd Koninkrijk kun jij bijvoorbeeld al voor £6.000 je volledige master behalen aan de University of South Wales, de universiteit waar ik zelf ook mijn éénjarige master (MSc International Business & Enterprise) heb mogen behalen. 

“Mede door deze ervaring, en alles wat er bij is komen kijken, kan ik je hetzelfde aanraden!” 

Erik van Dongen – Heeft MSc International Business & Enterprise gestudeerd aan de University of South Wales waar ook het idee voor Go4Master is ontstaan. 

 

Waarom de University of South Wales?

De University of South Wales is, zoals de naam al aangeeft, gelegen in het prachtige Wales. De universiteit heeft zowel een campus in de hoofdstad Cardiff als in net daarbuiten gelegen Pontypridd. Studeren aan de University of South Wales betekent dat jij je gaat onderdompelen in het prachtige landschap en geheel eigen cultuur van Wales. Daarbij is de University of South Wales een van de grootste Universiteiten in Groot Brittannië wat betekend dat het master aanbod zeer divers is en er ook voor jou zeker een interessante master tussen zit.

Financieel aantrekkelijk

De University of South Wales is financieel gezien zo aantrekkelijk omdat momenteel £3.000 wordt vergoedt door de overheid van Wales, jij als EU student maakt hier ook automatisch gebruik van. Daarnaast is het levensonderhoud van Wales relatief laag in vergelijking met andere steden binnen het Verenigd Koninkrijk. Een studentenkamer kun jij bijvoorbeeld al vanaf €250 per maand huren. Overige master gerelateerde kosten zijn er bijna niet, boeken en dergelijke zijn veelal gedigitaliseerd en beschikbaar in de enorme bibliotheek van de universiteit. Daarnaast zijn er, afhankelijk van de opleiding die je wilt volgen, verschillende extra financieringsmogelijkheden. 

Internationale cultuur

In totaal studeren er ongeveer 5000 internationale studenten, dit heeft weer als voordeel dat er ook vele activiteiten voor hen worden georganiseerd waaronder een geweldige ‘International Welcome Week’ om je thuis te laten voelen en je eerste vrienden te maken. Bekijk de onderstaande video om een indruk te krijgen van het studenteleven in Wales. 

Prachtige ligging

De campus licht in de Vallei of Glamorgen aan de rand van het natuur park “the Brecon Beacons”, kortom een prachtige heuvelachtige omgeving waar je ook even heerlijk tot rust kan komen middels een wandeling  door de vallei of in het Park van Pontypridd. Ook wanneer je van wat meer actie houdt en liever je mountainbike pakt, is het park een paradijs! Het park leent zich goed voor verschillende (sportieve) doeleinden. Vind je het leuker om veel in Cardiff te zijn, dan is dit natuurlijk ook mogelijk! Voor de campus stopt de trein welke je in 15 minuten in het centrum van Cardiff brengt om bijvoorbeeld te shoppen of een avond goed op stap te gaan. 

Praktijkgericht onderwijs

Tot slot is het onderwijs dat wordt gegeven aan de University of South Wales erg praktijkgericht. Daar waar de lessen uiteraard gebaseerd worden op de wetenschappelijke literatuur, weet de universiteit dit goed te combineren met de lokale bedrijven die ervoor zorgen dat het onderwijs goed aansluit op de praktijk van het bedrijfsleven. Ook zijn de groepen relatief klein en dus kun jij er op vertrouwen dat er voldoende aandacht is voor jou vragen. 

Onvergetelijke campus ervaring

Aan de University of South Wales kun jij het echte ‘campus life’ ervaren, iets wat je als student toch een keer meegemaakt moet hebben. Naast de collegezalen vind je van alles op de campus, denk aan huisvesting, winkels, een sportschool, bibliotheek, een aantal kroegen etc. Kortom, eigenlijk een compleet dorp waar altijd wel wat te beleven is maar waar jij je ook rustig terug kan trekken voor je studie. 

Zoals je kunt lezen heeft de University of South Wales alle aspecten die je nodig hebt voor een geweldige internationale studententijd! Naast de academische uitdaging hebben zowel de universiteit als de stad ook veel te bieden voor jou studentenleven. Tot slot maakt het internationale karakter en de goede organisatie het plaatje compleet voor wat jij van een universiteit mag verwachten! 

Ben jij nog niet overtuigd over het geweldige avontuur dat de University of South Wales je kan bieden, en de mogelijkheden die het je te bieden heeft? Kijk dan nog even naar de onderstaande sfeerimpressie van het vorige collegejaar! 

Twijfel je nog steeds tussen een master in Nederland en in het Verenigd Koninkrijk?

Nieuwsgierig? 

Ben jij geïnteresseerd in een master aan de University of South Wales? Zou jij graag meer informatie ontvangen of eens met studenten in contact willen komen die aan de University of South Wales hebben gestudeerd, neem dan geheel gratis en vrijblijvend contact op met Go4master en start met je internationale studie ervaring! Go4master is de officiële vertegenwoordiger van de University of South Wales, dit betekent dat zij jou geheel gratis kunnen helpen met zaken als de aanmelding, subsidie en huisvesting.


University of South Wales, Master, HBO, WO, Universiteit, Master Buitenland, Vervolgkeuze, Afstuderen, Onderscheidend vermogen, Vervolgkeuze, Afweging

Ja, ik wil studeren in het buitenland!

Go