Vul hier je gegevens
in en wij nemen contact met je op.

Waarom Studeren In Het Buitenland?

Nog even en je bent klaar met je studie en klaar voor de arbeidsmarkt. Om je te onderscheiden van al die andere afgestudeerden werkt een buitenlandse studie-ervaring erg mee. Je laat zien initiatiefrijk, avontuurlijk en ondernemend te zijn. Met een studie in het buitenland heb jij een voorsprong op de rest.

Sneller een baan én hoger salaris

Er is onderzoek gedaan naar de meerwaarde van een buitenlandse studie op je cv. Daaruit bleek onder andere dat 40% van de 1550 ondervraagde personeelsmanagers bereid is mensen met een buitenlandse ervaring op het cv meer salaris te betalen. Een ander onderzoek wijst uit dat mensen met buitenlandervaring op hun cv sneller een baan vinden. Twee duidelijke en grote voordelen dus ten opzichte van de thuisblijvers. (bron stepstone.nl & The Economist Intelligence Unit)

 

Onderscheid jezelf van de massa

Dat een studie in het buitenland waarde toevoegt aan je cv hoeven we je dus niet meer uit te leggen. Maar wist je ook dat de Nederlandse overheid studeren in het buitenland bevordert? De rijksoverheid schrijft daar het volgende over op hun website:

Studeren in het buitenland

Door een tijd in het buitenland te wonen en te studeren doen jongeren een waardevolle ervaring op. Ze leren een andere taal en cultuur kennen. Tegelijkertijd leren ze wat hun eigen land kenmerkt en wat landen onderling bindt.

Belang van buitenlandse studie

Om de Nederlandse rol in de wereldeconomie te handhaven zijn goed opgeleide werknemers met internationale ervaring nodig. Daarom wil het kabinet dat meer studenten een periode in het buitenland doorbrengen. Nu volgt ongeveer 17% van de hoger onderwijs studenten een deel van de studie in het buitenland. Zo’n 2,3% van de studenten volgt een volledige opleiding in het buitenland. (bron rijksoverheid.nl)

Master in Groot Brittannië
Zoals je ziet zijn er veel pluspunten, daarnaast onderscheid jij je enorm van anderen door een master in Groot Brittannië te doen. Omdat slechts 2,3% van alle studenten een volledige opleiding in het buitenland doet, ben jij uniek.

Gewoon dezelfde waarde als een Nederlandse master

In 2002 is Nederland overgestapt op de Bachelor Masterstructuur. Deze structuur is in de Europese Unie ingevoerd om onderwijs in lidstaten beter op elkaar aan te laten sluiten. Het gevolg hiervan is dat je eenvoudig met een Nederlandse bachelor (HBO of WO) aan je Britse master kunt beginnen. Vice versa is het zo dat je Britse master hier in Nederland op hetzelfde niveau wordt gewaardeerd als een Nederlandse master. (bron nuffic.nl)  

Stel ons al je vragen en kies ook voor een wereldse studietijd! Je kunt ons bereiken via ons contact formulier of door een mail te sturen naar info@go4master.nl

Ja, ik wil studeren in het buitenland!

Go