Vul hier uw naam en telefoonnummer
in en wij bellen u terug.

University of Bedfordshire

University of BedfordshireWil jij graag dicht bij een grote stad als London zitten maar tegelijkertijd niet de hoofdprijs betalen voor studie, accommodatie en levensonderhoud? Dan is de University of Bedfordshire iets voor jou. Deze moderne universiteit zit op slechts 30 minuten treinreisafstand van het oude centrum van London en combineert dit met vriendelijke prijzen voor woonruimte en levensonderhoud.

Lage studiekosten
Daarnaast is de University of Bedfordshire de afgelopen jaren gul geweest met het geven van subsidies wat ervoor zorgt dat de kosten van een masterstudie geen £ 9.000,- maar slechts £ 6.800,- bedraagt. Naast het kostenaspect is de University of Bedfordshire een levendige plek om te studeren. Er zijn hier veel studentenverenigingen actief die leuke activiteiten organiseren. Ook kun je hier een breed scala aan sporten in teamverband uitoefenen.

Studenten dorpen
De plaatsen Bedford en Luton zijn rustige en veilige Engelse dorpen waar een actieve studentenpopulatie woont. Als je op zoek bent naar een avond stappen dan kun je dat hier vinden. Ook als je rustig wilt genieten van the English countryside, kom je hier volledig aan je trekken. En met meer dan 80 Masteropleidingen is de kans groot dat je hier jouw droommaster vindt. 

Toelatingseisen University of Bedfordshire

De toelatingseisen voor de University of Bedfordshire zijn als volgt:

- Relevante bachelor opleiding op HBO of universitair niveau
- Minimale Toefl-test score van 80 punten of een minimale IELTS-score van 6.0 met een minimum van 5.5 op elk onderdeel

Aanmeldingsproces
Zoals je ziet zijn de toelatingseisen niet zwaar. Met de gratis service van Go4master zorgen wij ervoor dat de aanmelding geen lang en lastig proces wordt. Zo zit je voor je het weet in Engeland te genieten van een wereldse studententijd. Omdat wij goede afspraken hebben met de University of Bedfordshire verloopt het aanmeldingsproces prettig en snel.

Wanneer jij je graag wilt aanmelden bij de University of Bedfordshire, laat het ons dan weten en wij helpen je gratis bij het opstellen van alle documenten die je nodig hebt.

Kosten University of Bedfordshire

De University of Bedfordshire is een universiteit waar je een betaalbare studie kunt volgen terwijl je  toch dichtbij of zelfs in Londen woont. Naast het relatief lage schoolgeld zijn er ook nog een aantal zeer interessante opties voor financiering en subsidiering van je studie. Het is de moeite waard om deze mogelijkheden te onderzoeken als je een beperkt budget hebt.

Schoolgeld

Standaard schoolgeld voor een master in schooljaar 2018/2019

Modus Schoolgeld per jaar
Fulltime MA/MSc £ 6.990,-
Parttime research degree £ 2.111,-
Fulltime MBA £ 10.790,-
Parttime schoolgeld is naar rato van het fulltime bedrag  

Let op er zijn om verschillende redenen een aantal opleidingen met een afwijkende prijs.

Financiering
Wat betreft financiering van je studie zijn er verschillende opties, deze liggen echter wel buiten de University of Bedfordshire. Er is een hele lijst beschikbaar met mogelijke instanties waar je een verzoek kunt doen, de meest interessante hiervan is www.prospects.ac.uk, hier kun je een brede selectie van postgraduate funding opportunities vinden.

Het is mogelijk om je studie in 4 termijnen te betalen. De University of Bedfordshire rekent hiervoor alleen wel £ 100,- administratiekosten.

Verder heeft de Britse overheid besloten een nieuwe financieringsmogelijkheid te introduceren voor alle Europese studenten die een ‘Postgraduate’ (Master of PhD) studie willen volgen in het Verenigd Koninkrijk. Dit is ‘the PostGraduate (PG) Loan Scheme’ welke onderverdeeld is in een ‘PG Master Loan’ (Master) en een ‘PG Research Loan’ (PhD). Enkele kernpunten van deze lening vinden.

-  The PG Loan Scheme is beschikbaar voor alle studenten uit Europa;
-  De lening is bedoeld om het collegegeld van te betalen en kan maximaal £10.000 bedragen;
-  Dit bedrag wordt in drie ‘tranches’ uitbetaald (in tegenstelling met een lening van DUO die maandelijks wordt betaald);
-  Deze lening is voor alle masterstudies (inclusief fulltime / parttime / leren op afstand);
-  Deze lening is geldig voor alle universiteiten die wij vertegenwoordigen;
-  De maximum leeftijd bedraagt 60 jaar;
-  De terugbetaling begint pas wanneer je meer dan £21.000 per jaar verdient en in ieder geval niet voor 2019;
-  De rente bedraagt de inflatie + 3%;
-  Het bedrag dat je jaarlijks moet terugbetalen bedraagt 9% van je inkomen (startende vanaf een inkomen van £21.000).   

De Britse overheid heeft deze lening geïntroduceerd om een de financiële barrière voor een Postgraduate studie te verlagen en is daarom ook zeker interessant! 

Tot slot is het mogelijk om je budget aan te vullen door op zoek te gaan naar een bijbaan. Dit kan eenvoudig met een echte studentenbijbaan in de kroeg op de campus. Maar je kan natuurlijk ook een bijbaan zoeken die beter aansluit op je vakgebied. Specifieke opties moet je  onderzoeken en de International Student Office van de universiteit wil je daar graag bij helpen.

Subsidies

Wanneer je een master in het Verenigd Koninkrijk wilt gaan doen zijn er verschillende mogelijkheden om subsidies te krijgen zowel in Nederland als in het Verenigd Koninkrijk.

Studiebeurs Engeland
Op dit moment zijn er geen (aanvullende) subsidies of beurzen vanuit de University of Bedfordshire, dit komt omdat oorspronkelijk een master bij de University of Bedfordshire £ 9.000,- per jaar kostte. Dit bedrag is met ingang van september 2013 met 50% verlaagd voor iedereen.  Hierdoor er geen budget meer is vanuit de universiteit om aanvullende subsidies of beurzen aan masterstudenten te geven.

Subsidie Nederland
De meest populaire subsidieverstrekker voor een buitenlandse studie is het VSB Fonds, hier kun je een eenmalige bijdrage (VSBfonds Beurs) tot € 7.000,- krijgen. Het VSB Fonds is erg populair onder studenten, omdat iedereen zich hiervoor aan kan melden. De VSBfonds Beurs is geen optie voor late beslissers, want de deadline voor de aanmelding sluit altijd op 1 maart. Informeer eens op je huidige hogeschool/universiteit bij Bureau Buitenland, de aanmelding verloopt vaak via deze afdeling.

Naast het VSB Fonds zijn er nog verschillende mogelijkheden voor subsidies vanuit Nederland. Vooral het Nuffic kan je daar meer over vertellen. Zij hebben ook de handige tool beursopener ontworpen, hier kan jij alle aangeboden beurzen vinden. 

Studiefinanciering
Je mag een volledige buitenlandse studie volgen en daarbij ook gebruik maken van de Nederlandse studiefinanciering. Hiervoor moet je wel een speciale aanvraag indienen. Op de website van DUO vind je alle informatie omtrent het meenemen van je studiefinanciering bij een volledig buitenlandse studie. 

Levensonderhoud
De University of Bedfordshire biedt het beste van twee werelden. Je zit op een bereisbare afstand van Londen tegen lagere huurprijzen. Let echter wel op, de prijzen van de door de University of Bedfordshire aangeboden accommodatie variëren behoorlijk. Zo’n maandelijkse huur kan een flinke impact hebben op je maandelijkse budget.

Accommodatie op de universiteit vanaf £385 tot £665
Boodschappen £150
Reizen/transport £80
Sport/uitgaan/socializen £160
Kleding £50
Boeken en schoolspullen £40
Mobiele telefoon £20
Totaal per maand Van £885 tot £1165

Bovenstaand is een indicatie van de kosten gebaseerd op onze ervaring en de ervaring van studenten. Daadwerkelijke prijzen kunnen fluctueren en de kosten van je levensonderhoud zijn voor een groot gedeelte afhankelijk van je levensstijl.

 

Studentenleven

Bedfordshire:
De stad Bedforshire is een studentvriendelijk stad met een bruisend nachtleven, maar ook met rustieke en wonderschone natuur. Zowel Luton als Bedford zijn levende, studentvriendelijke steden met vele sociale gemeenschappen, omringd door rustige en vreedzame dorpjes waar je kan genieten van het rustige Engelse dorpsleven.

Luton
Luton is de grootste stad van Bedforshire en is omringd door de wonderschone ‘north Chiltern Hills’. De stad Luton heeft goede verbindingen met de rest van de UK en Europa, het ligt maar 50 kilometer ten noorden van Londen. Een treinritje naar deze wereldstad duurt dan ook niet langer dan 30 minuten, kortom alle voordelen van een stad als Londen liggen op steenworp afstand terwijl jij in een rustige omgeving aan je studie kan werken. De luchthaven Luton Airport (London) ligt op 5 kilometer van de Square Campus. Dat betekent dat Nederland slechts op 1 uur afstand ligt en dus een bezoekje aan thuis is zo gepiept.

Aan het vliegveld
Niet dat je dat zou willen, want de stad Luton biedt een breed scala aan pubs, clubs, en restaurant. Daarnaast is een bezoek aan het Galaxy Leisure complex een garantie voor een gezellig avondje uit, naast 11 bioscoopzalen biedt het complex o.a. 16 bowlingbanen, een bingo hall, een arcade en nog veel meer.

Bedford
Bedford is een prachtige rivierstad gelegen op 40 minuten van Centraal Londen met de trein. Daarnaast biedt het perfecte connecties met de rest van het Verenigd Koninkrijk dankzij de uitvalswegen M1 en de A1. Uiteraard kan ook vanuit hier de rest van Europa gemakkelijk bereikt worden aangezien zowel Luton Airport als Stansted Airport op steenworp afstand liggen.

Nachtleven
Centraal gelegen tussen London, Oxford, en Cambridge, is Bedford is een levende stad met een rijke geschiedenis, wat gevierd wordt door vele events en festivals het hele jaar door. Bedford wordt door veel mensen ook gezien als de thuis van de muziek scene en biedt daardoor een groot assortiment aan pubs waar jij relaxed kan genieten van een Engelse pint en nachtclubs waar jij tot in de laatste uurtjes flink uit je dak kan gaan.

Groene stad
Bedford is ook een groene stad met vele parken en open ruimtes, Bedford Park is bijvoorbeeld een ideale locatie om een rondje hard te lopen, een spelletje cricket, tennis, of basketbal te spelen. Natuurlijk kun je hier ook gewoon heerlijk chillen met je vrienden. 

Huisvesting University of Bedfordshire

Wanneer jij aan de University of Bedforshire gaat studeren moet het vinden van gepaste huisvesting geen probleem zijn. Je kunt samen met medestudenten een huis huren in bijvoorbeeld Luton of Bedford, vaak is dit financieel aantrekkelijker en je woont tussen de lokale bevolking wat uiteraard een geweldige (culturele) buitenlandse ervaring is. Vind jij het prettig om tussen de (internationale) studenten te wonen en spreekt het echte campusleven jou meer aan? Dan biedt de Universiteit vele opties tot huisvesting aan in complete ‘studentendorpen’ zowel in Luton als in Bedford.

 

Luton student village

Prijs per week

Standaard kamer met aparte lounge

£ 89

Standaard kamer met gezamenlijke badkamer

£ 106

Standaard en-suite kamer

£ 128

Deluxe en-suit kamer

£ 137

Studio

£ 153

 

 

Bedford Campus

 

University managed en-suite Kamer

£ 104*

University managed  standaard kamer

£ 98*

University managed study bedroom

£ 95*

Liberty Living en-suite

£ 110*

Liberty Living en-suite deluxe

£ 117*

Liberty Living en-suite super deluxe

£ 120*

* 5% korting bij volledige betaling vooraf.

 

Luton Campus

De Luton campus biedt aan 1800 studenten woonruimte, zowel de faciliteiten als de kosten verschillen per type huisvesting en dus is er voor elk budget een optie. Heb jij liever alle faciliteiten voor jezelf dan is een studio een prima optie, vind jij het niet erg om de keuken en sanitaire voorzieningen te delen dan zijn de non-ensuite kamers een goedkope opties. Het ‘studentendorp’ is verdeeld over 10 verschillende gebouwen die allemaal op loopafstand van de campus liggen.

Standaard kamer met aparte lounge:

Type:              Standaard Kamer

Locatie:           Luton ‘student village’

Kosten:           £89 per week. Dit is inclusief:

·         Gemeubileerde kamer (bed, bureau, stoel, kasten en koelkast)

·         Wastafel

·         Gezamenlijke woonkamer

·         Gezamenlijke douche en toilet

·         Gezamenlijke keuken (met de benodigde (kook) faciliteiten)

·         Breedband internetverbinding

·         Gas, water en elektra

 

Extra:                         

Service 24 uur bemand, camera bewaking, Gezamenlijke ruimte met TV, fitness centrum op steenworp afstand, Zelfservice wasserette, hartje centrum en op loopafstand van de Universiteit.

 

Standaard kamer met gezamenlijke badkamer:

Type:              Standaard Kamer

Locatie:           Luton ‘student village’

Kosten:           £106 per week. Dit is inclusief:

·         Gemeubileerde kamer (bed, bureau, stoel, kasten, koelkast)

·         Wastafel

·         Gezamenlijke woonkamer

·         Gezamenlijke douche en toilet

·         Gezamenlijke keuken (met de benodigde (kook) faciliteiten)

·         Breedband internetverbinding

·         Gas, water en elektra

 

Extra:                         

Beveiliging service 24 uur bemand, camera bewaking, gezamenlijke ruimte met TV, fitness centrum op steenworp afstand, zelfservice wasserette, hartje centrum en op loopafstand van de Universiteit.

 

Standaard en-suit kamer:

Type:              Standaard en-suite kamer

Locatie:           Luton ‘student village’

Kosten:           £128 per week. Dit is inclusief:

·         Gemeubileerde kamer (bed, bureau, stoel, kasten, koelkast)

·         Eigenbadkamer met douche, toilet, en wastafel

·         Gezamenlijke woonkamer

·         Gezamenlijke keuken (met de benodigde (kook) faciliteiten)

·         Breedband internetverbinding

·         Gas, water en elektra

 

Extra:                         

Beveiliging service 24 uur bemand, camera bewaking, gezamenlijke ruimte met TV, fitness centrum op steenworp afstand, zelfservice wasserette, hartje centrum en op loopafstand van de Universiteit.

 

Deluxe en-suit kamer:

Type:              Luxe en-suite kamer

Locatie:           Luton ‘student village’

Kosten:           £137 per week. Dit is inclusief:

·         Gemeubileerde kamer (king-size bed, bureau, stoel, kasten, koelkast)

·         Eigenbadkamer met douche, toilet, en wastafel

·         Gezamenlijke woonkamer

·         Gezamenlijke keuken (met de benodigde (kookfaciliteiten)

·         Breedband internetverbinding

·         Gas, water en electra

Extra:                         

Beveiliging service 24 uur bemand, camera bewaking, Gezamenlijke ruimte met TV, fitness centrum op steenworp afstand, Zelfservice wasserette, hartje centrum en op loopafstand van de Universiteit.

 

 

 

Studio room:

Type:              Studio

Locatie:           Luton ‘student village’

Kosten:           £153 per week. Dit is inclusief:

·         Gemeubileerde kamer (king-size bed, bureau, stoel, kasten, koelkast)

·         Eigen badkamer met douche, toilet, en wastafel

·         Eigen keuken met benodigde faciliteiten

·         Gezamenlijke keuken (met de benodigde (kook) faciliteiten)

·         Breedband internetconnectie

·         Gas, water en electra

Extra:             

Beveiliging service 24 uur bemand, camera bewaking, Gezamenlijke ruimte met TV, fitness centrum op steenworp afstand, Zelfservice wasserette, hartje centrum en op loopafstand van de Universiteit.

 

Bedford campus:

Wanneer jouw master wordt aangeboden op de Bedford campus dan worden er voor jou twee residenten aangeboden op de campus. In totaal biedt de University of Bedfordshire 168 studentenkamers aan, daarnaast worden er ook nog eens 517 studentenkamers aangeboden door Liberty Living (in partnership met de Universiteit). Beide aanbieders hebben zowel Standard, ensuite, als luxe ensuite kamers ter beschikking, ook in Bedford kun jij dus je huisvesting aanpassen op je budget.

University managed en-suite kamer:

Type:              En-suite kamer

Locatie:           Bedford campus

Kosten:           £104 per week (5% korting bij vooraf betaling). Dit is inclusief:

·         Gemeubileerde kamer (bed, bureau, stoel, kasten, koelkast)

·         Eigenbadkamer met douche, toilet, en wastafel

·         Gezamenlijke woonkamer

·         Gezamenlijke keuken (met de benodigde (kook) faciliteiten)

·         TV aansluiting

·         Breedband internetverbinding

·         Gas, water en elektra

 

Extra:                         

Beveiliging service 24 uur bemand, camera bewaking, gezamenlijke ruimte met TV, zelfservice wasserette, op de campus en op loopafstand van Bedford centrum.

 

University managed standaard kamer:

Type:              Standaard kamer

Locatie:           Bedford campus

Kosten:           £98 per week (5% korting bij vooraf betaling). Dit is inclusief:

·         Gemeubileerde kamer (bed, bureau, stoel, kasten en koelkast)

·         Wastafel

·         Gezamenlijke douche en toilet

·         Gezamenlijke woonkamer

·         TV aansluiting

·         Gezamenlijke keuken (met de benodigde (kookfaciliteiten)

·         Breedband internetverbinding

·         Gas, water en elektra

 

Extra:                         

Beveiliging service 24 uur bemand, camera bewaking, wekelijkse schoonmaak gezamenlijke ruimtes, gezamenlijke ruimte met TV, zelfservice wasserette, op de campus en op loopafstand van Bedford centrum.

 

University managed study bedroom:

Type:              Standaard kamer met gezamenlijke studieruimte

Locatie:           Bedford campus

Kosten:           £95 per week (5% korting bij vooraf betaling). Dit is inclusief:

·         Gemeubileerde kamer (bed, bureau, stoel, kasten en koelkast)

·         Wastafel

·         Gezamenlijke douche en toilet

·         Gezamenlijke woonkamer

·         Gezamenlijke keuken (met de benodigde (kookfaciliteiten)

·         TV aansluiting

·         Breedband internetverbinding

·         Gas, water en elektra

Extra:                          

Beveiliging service 24 uur bemand, camera bewaking, wekelijkse schoonmaak gezamenlijke ruimtes, gezamenlijke ruimte met TV, zelfservice wasserette, op de campus en op loopafstand van Bedford centrum.

 

Liberty Living en-suite

Type:              En-suite kamer

Locatie:           Bedford campus

Kosten:           £110 per week (5% korting bij vooraf betaling). Dit is inclusief:

·         Gemeubileerde kamer (bed, bureau, stoel, kasten en koelkast)

·         Eigenbadkamer met douche, toilet, en wastafel

·         Gezamenlijke woonkamer

·         Gezamenlijke keuken (met de benodigde (kookfaciliteiten)

·         Breedband internetverbinding

·         TV aansluiting

·         Gas, water en elektra

 

Extra:                         

Beveiliging service 24 uur bemand, camera bewaking, wekelijkse schoonmaak gezamenlijke ruimtes, gezamenlijke ruimte met TV, zelfservice wasserette, op de campus en op loopafstand van Bedford centrum.

 

Liberty Living en-suite deluxe

Type:              Luxe en-suite kamer

Locatie:           Bedford campus

Kosten:           £117 per week (5% korting bij vooraf betaling). Dit is inclusief:

·         Gemeubileerde kamer (dubbelbed, bureau, stoel, kasten en koelkast)

·         Eigenbadkamer met douche, toilet, en wastafel

·         Gezamenlijke woonkamer

·         Gezamenlijke keuken (met de benodigde (kookfaciliteiten)

·         Breedband internetverbinding

·         TV aansluiting

·         Gas, water en elektra

 

Extra:                         

Beveiliging service 24 uur bemand, camera bewaking, wekelijkse schoonmaak gezamenlijke ruimtes, gezamenlijke ruimte met TV, zelfservice wasserette, op de campus en op loopafstand van Bedford centrum.

 

Liberty Living en-suite super deluxe

Type:              Super Luxe en-suite kamer

Locatie:           Bedford campus

Kosten:           £120 per week (5% korting bij vooraf betaling). Dit is inclusief:

·         Gemeubileerde kamer (Kingsize bed, bureau, stoel, kasten en koelkast)

·         Eigenbadkamer met douche, toilet, en wastafel

·         Gezamenlijke woonkamer

·         Gezamenlijke keuken (met de benodigde (kookfaciliteiten)

·         Breedband internetverbinding

·         TV aansluiting

·         Gas, water en elektra

 

Extra:                         

Beveiliging service 24 uur bemand, camera bewaking, wekelijkse schoonmaak gezamenlijke ruimtes, gezamenlijke ruimte met TV, zelfservice wasserette, op de campus en op loopafstand van Bedford centrum.

Beeldmateriaal

University of bedfordshire University of bedfordshire University of bedfordshire

University of bedfordshire University of bedfordshire

Ja, ik wil studeren in het buitenland!

Go