Vul hier uw naam en telefoonnummer
in en wij bellen u terug.

University of Birmingham

Is alleen het allerbeste goed genoeg voor jou? Wil je uitgedaagd worden in een omgeving waar innovatief onderzoek een belangrijk speerpunt is? Dan is de University of Birmingham de plek waar jij je thuis gaat voelen.

Topkwaliteit
Deze universiteit in het hart van Engeland staat wereldwijd bekend vanwege haar baanbrekende onderzoek en hoogwaardige masteropleidingen. Ze is dan ook een vaste waarde in de top 20 van alle rankings over Britse universiteiten.

Breed aanbod
Met 350 masterstudies is het aanbod van kwalitatieve masteropleidingen enorm. Hier vind je dan ook bijna altijd wat je zoekt! Ook faculteiten die niet op elke universiteit in Engeland te vinden zijn. Denk hierbij aan een uitgebreide en zeer goede medische faculteit. Maar ook technische, sociale en economische studies behoren tot de mogelijkheden.

Internationaal en innovatief
Ondanks het typisch Britse landschap en de prachtige klassieke architectuur van de gebouwen is de University of Birmingham internationaal en innovatief. Zo studeren er meer dan 5.000 internationale studenten en 31% van de academische staf is niet in Groot-Brittannië geboren. Daarnaast heeft de University of Birmingham veel internationale contacten en is het ook toonaangevend in onderzoek op veel gebieden. Kortom de plek waar jij je als ambitieuze internationale student thuis zult voelen!

Toelatingseisen University of Birmingham

Om toegelaten te worden aan de University of Birmingham en daar je master te volgen moet je aan de volgende eisen voldoen:

 • Relevante bachelor vooropleiding op HBO of universitair niveau
 • Gemiddeld cijfer op bachelor diploma van 6 of hoger (2:2) of 7 of hoger (2:1), bij de entry requirements van de studie vind je wat geldt voor die specifieke opleiding
 • Engelse test met de volgende score, afhankelijk van welke studie je wilt volgen:

School of

TOEFL

IELTS

Engineering and Science

Gemiddeld 80 en niet lager dan 19 in lezen, 19 in luisteren, 21 in spreken en 19 in schrijven.

6 en niet lager dan 5,5 per onderdeel

Arts, Business, Education, Health Sciences, Public Policy en Social Sciences

Gemiddeld 88 en niet lager dan 21 in lezen, 20 in luisteren, 22 in spreken en 21 in schrijven.

6,5 en niet lager dan 6 per onderdeel

Medicine, Dentistry, Research Education en Law

Gemiddeld 95 en op geen enkel onderdeel lager dan 22.

7 en niet lager dan 6,5 per onderdeel

Let wel, er zijn een aantal opleidingen met strengere eisen dan hierboven genoemd. Bekijk dit bij de specifieke toelatingseisen van de opleiding die je graag wilt volgen.

Aanmeldingsproces
Zoals je ziet zijn de toelatingseisen niet zwaar. Met de gratis service van Go4master zorgen wij ervoor dat de aanmelding geen lang en lastig proces wordt. Zo zit je voor je het weet in Engeland te genieten van een wereldse studententijd. Omdat wij goede afspraken hebben met de University of Birmingham verloopt het aanmeldingsproces prettig en snel.

Wanneer jij je graag wilt aanmelden bij de University of Birmingham, laat het ons dan weten en wij helpen je gratis bij het opstellen van alle documenten die je nodig hebt.

Kosten University of Birmingham

Schoolgeld

De University of Birmingham hanteert geen standaard bedrag voor een masteropleiding, deze zijn veelal specifiek per master of school vastgesteld. Het schoolgeld varieert in het schooljaar 2018/2019 tussen:

Soort studie Modus Schoolgeld per jaar
MA/MSc Fulltime van £ 6.375,- tot £ 9.810,- 
MBA Fulltime £ 25.950,- 


Financiering

De financiering van je master studie is een belangrijk onderwerp om in te kunnen schatten of het haalbaar is om hier aan te beginnen. Ten eerste is het goed om te vermelden dat het mogelijk is om het schoolgeld in termijnen te betalen. Hierover kun je in overleg gaan met de universiteit. Het is sowieso mogelijk om in drie termijnen of in 8 maandelijkse termijnen te betalen. Hiermee kun je de financiële lasten verspreiden over het jaar.

Tuition fee loan

Vanaf de zomer van 2016 is er een Postgraduate Tuition Fee loan beschikbaar vanuit de Britse overheid waarmee jij geld kunt lenen van de Britse overheid om je schoolgeld te kunnen betalen. Een dergelijke regeling bestaat al enige jaren voor de undergraduate studies en is nu ook beschikbaar voor postgraduate studies. De Britse overheid mag geen onderscheid maken tussen UK en EU inwoners, vandaar dat dit ook voor Nederlandse studenten beschikbaar is.

In het kort houdt de Postgraduate Tuition Fee loan het volgende in:

-  The PG Loan Scheme is beschikbaar voor alle studenten uit Europa;
-  De lening is voornamelijk bedoeld om het collegegeld van te betalen en bedraagt maximaal £ 10.000,-;
-  Deze lening is voor alle masterstudies (inclusief fulltime / parttime / leren op afstand);
-  Deze lening is geldig voor alle universiteiten die wij vertegenwoordigen;
-  De maximum leeftijd bedraagt 60 jaar;
-  De terugbetaling begint in principe op 6 april van het jaar nadat je geslaagd bent. Wanneer deze datum  voor april 2019 valt, dan start de terugbetaling op 6 april 2019, dit omdat de benodigde systemen voor die tijd nog niet af zijn;
-  De rente bedraagt de inflatie + 3%;
-  Je gaat de lening terugbetalen afhankelijk van je jaarlijkse salaris. De aflossing van de lening bedraagt namelijk 9% van het bedrag dat je jaarlijks meer verdient dan £ 21.000,- (dit bedrag kan voor Nederlanders aangepast worden).   
-  Het bedrag dat na 30 jaar nog openstaat wordt kwijtgescholden.

Verder is het mogelijk om je budget aan te vullen door naast je studie te werken. Dit kan gaan om een echte studentenbijbaan in de kroeg op de campus, maar wellicht vind jij het ook leuk om alvast wat in je vakgebied te gaan doen. Specifieke opties moet je  onderzoeken en de International Student Office van de universiteit wil je daar graag bij helpen. De University of Birmingham heeft hier ook een speciale webpagina aan gewijd, deze vind je hier: http://www.birmingham.ac.uk/postgraduate/pgt-fees/earning.aspx

Subsidies
Wanneer je een master in het Verenigd Koninkrijk wilt gaan doen zijn er verschillende mogelijkheden om subsidies te krijgen zowel in Nederland als in het Verenigd Koninkrijk.

Engeland
Via de University of Birmingham kun je zoeken naar beschikbare subsidies en studiebeurzen voor je postgraduate studie aan deze universiteit. Ze hebben daarvoor een speciale database gemaakt met alle beschikbare mogelijkheden. Deze vind je hier http://www.birmingham.ac.uk/postgraduate/funding/FundingFilter.aspx

Verder is de website www.prospects.ac.uk nog interessant, hier kun je een brede selectie van postgraduate funding opportunities vinden.

De studiebeurzen variëren van heel specifiek naar wat algemener, maar het is zeker de moeite waard om te checken of je ergens voor in aanmerking komt.

Nederland

De meest populaire subsidieverstrekker voor een buitenlandse studie is het VSB Fonds, hier kun je een eenmalige bijdrage (VSBfonds Beurs) tot € 10.000,- krijgen. Het VSB Fonds is zo populair omdat iedereen zich daarvoor aan mag melden. De VSBfonds Beurs is geen optie voor late beslissers, de deadline voor de aanmelding sluit altijd op 1 maart. Informeer eens op je huidige hogeschool/universiteit bij Bureau Buitenland, de aanmelding verloopt vaak via deze afdeling.

Naast het VSB Fonds zijn er nog verschillende mogelijkheden tot subsidies vanuit Nederland, vooral het Nuffic kan je daar meer over vertellen. Zij hebben ook een handige tool ontworpen genaamd de beursopener, hier kan jij alle aangeboden beurzen vinden.

https://www.epnuffic.nl/hoger-onderwijs/beurzen-en-subsidies 

Studiefinanciering

Je mag een volledige buitenlandse studie doen en toch nog gebruik maken van Nederlandse studiefinanciering, hiervoor moet je wel een speciale aanvraag indienen. Op dit gedeelte van de website van DUO vind je alle informatie omtrent het meenemen van je studiefinanciering bij een volledige buitenlandse studie.

https://www.duo.nl/particulier/student-hbo-of-universiteit/buitenland/studeren-in-het-buitenland.jsp 

Levensonderhoud

Het studentenleven kun je op veel manieren leiden en dat heeft gevolgen voor je portemonnee. Hieronder vind je een grove schatting van de kosten die je als student van de University of Birmingham per maand maakt.

Accommodatie op de universiteit

£492

Boodschappen

£200

Reizen/transport

£80

Sport/uitgaan/socializen

£200

Kleding

£50

Boeken en schoolspullen

£60

Mobiele telefoon

£20

Totaal

£1.102

Aanvullende eenmalige kosten kunnen zijn: vluchten, aankleding van je kamer, vakanties en andere luxegoederen.

Bovenstaand is een indicatie van de kosten gebaseerd op onze ervaring en de ervaring vanuit de universiteit. Daadwerkelijke prijzen kunnen fluctueren en de kosten van je levensonderhoud zijn voor een groot gedeelte afhankelijk van de levensstijl die je hebt. 

Studentenleven

De University of Birmingham ligt op slechts vijf kilometer van het centrum van Birmingham, een grote stad in de West Midlands van Engeland. Birmingham is de grootste stad van Engeland, op Londen na, en er wonen meer dan een miljoen mensen. Van oudsher is Birmingham een industriële stad, maar door recente investeringen is het een frisse en moderne stad geworden die zeer populair is bij nationale en internationale toeristen en studenten. Birmingham is namelijk na Londen de grootste studentenstad in het Verenigd Koninkrijk.

Zo vind je in Birmingham veel cultuur, er zijn theaters, musea en gallerijen. Ook is een van de grootste winkelcentrums van Europa te vinden in Birmingham. En misschien nog wel het belangrijkste, er is een levendige uitgaanscultuur met vele cafés en clubs. Combineer dit met de vele culturen die er in Birmingham wonen en je hebt de perfecte mix voor een onvergetelijke studententijd!

Via dit korte filmpje kun je zien wat Birmingham allemaal te bieden heeft: https://youtu.be/GoA1uSee-sk

Kijk voor meer informatie over de stad Birmingham op: http://visitbirmingham.com/

Huisvesting University of Birmingham

Als student van de University of Birmingham heb je de keuze om te gaan wonen in een accommodatie onderhouden en aangeboden door de universiteit, of een woning te betrekking in de privé sector.

Om te beginnen is het goed om te vermelden dat de University of Birmingham midden in een meerjaren investeringsplan voor de campus zit. Hiermee is ruim £ 500mln gemoeid en zorgt ervoor dat de campus hypermodern en van alle gemakken is voorzien. Zo vind je er een bibliotheek, sport centrum, studentenaccommodaties en een heus groen hart in de vorm van een park.

Wonen op de campus betekent dat je een schone, veilige en gezellige woonomgeving op korte afstand van de universiteit hebt. Bij de genoemde prijzen zitten alle kosten voor gas, water licht, internet, centrale telefoon, beveiliging, verzekeringen en wasfaciliteiten inbegrepen. Tot slot weet je hier zeker dat je optimaal van het studentenleven kunt genieten, omdat je er midden in zit!

Samen of gescheiden

De University of Birmingham biedt in sommige gevallen aparte accommodatie aan voor undergraduate en postgraduate studenten. Het voordeel hiervan is dat je woont en studeert in een omgeving met mensen die op hetzelfde punt in hun leven staan als jij. Het leeftijdsverschil wordt hierdoor kleiner en dan wordt met name door postgraduate studenten vaak als positief ervaren. De University of Birmingham biedt op drie plaatsen accommodatie aan voor postgraduate studenten. Voor een goed overzicht van alle mogelijkheden kun je deze brochure bekijken. http://www.birmingham.ac.uk/Documents/students/accommodation/University-of-Birmingham-accommodation-guide-2015-16.pdf Wij hebben alle mogelijkheden even kort voor je op een rijtje gezet.

Pritchatts Park Village
Deze studentenaccommodatie is op ca. 10 min lopen van de hoofdcampus in Edgbaston en ca. 3 minuten lopen van het centrum van Birmingham. Daarnaast is het dicht bij de wijk Harborne waar veel winkels, restaurants en cafés te vinden zijn.

In totaal kunnen hier meer dan 700 studenten verblijven en deze zijn verdeeld over twee soorten accommodatie. Er is een gezamenlijke ruimte waarin je gezellig met je medestudenten kunt verblijven. The Spinney is een gebouw waarin je samen met 5-11 andere kamers gebruikmaakt van gezamenlijke keuken en badkamerfaciliteiten. Je huurt een kamer voor 50 weken (eind september tot begin september). De prijs voor schooljaar 2016-2017 is £ 104,- per week en het volgende is inbegrepen:

 • Bed en keuken starterspakket
 • Duvet
 • Matrashoes
 • Kussens
 • Pannen
 • Bestek
 • Gas, water en licht
 • Inboedelverzekering
 • Internet

 

Verder zijn er nog de Pritchatts Road Houses, dit zijn op zichzelfstaande studio’s die aan studenten worden verhuurd. Deze zijn ruimer en luxer opgezet. Ook hiervoor geldt een contract voor 50 weken (eind september tot begin september). De prijs voor schooljaar 2016-2017 is £ 190,- en £ 254,-  per week en het volgende is inbegrepen:

 • Bed en keuken starterspakket
 • Duvet
 • Matrashoes
 • Kussens
 • Pannen
 • Bestek
 • Gas, water en licht
 • Inboedelverzekering
 • Internet

Kijk voor meer informatie over Pritchatts Park Village op: http://www.birmingham.ac.uk/study/accommodation/PG-accommodation/pritchatts.aspx

Selly Oak Village
In Selly Oak Village staat Jarrat Hall, deze accommodatie ligt zuidelijk van de hoofdcampus en biedt plaats aan zowel undergraduate als postgraduate studenten. Jarrat Hall biedt en-suite accommodatie wat betekent dat je een eigen slaap- en badkamer hebt en de keuken/woonkamer deelt. Verder kun je in deze accommodatie zelf koken, maar ook meedoen aan het zogenaamde ‘Meal Plan package’ wat betekent dat je niet zelf hoeft te koken. Je huurt een kamer voor 50 weken (eind september tot begin september). De prijs voor schooljaar 2016-2017 is £ 136,- per week voor een standaard kamer en £ 139,- per week voor een grote kamer. Bij de prijs zit het volgende inbegrepen:

 • Bed en keuken starterspakket
 • Duvet
 • Matrashoes
 • Kussens
 • Pannen
 • Bestek
 • Gas, water en licht
 • Inboedelverzekering
 • Internet/Wifi

Kijk voor meer informatie over Selly Oak Village op: http://www.birmingham.ac.uk/study/accommodation/PG-accommodation/sellyoak.aspx

The Vale Village
In The Vale Village bevind jij je op 15-20 minuten lopen van de hoofdcampus. Deze accommodatie is gesitueerd in een ontspannende omgeving waarin een beschermd meer is gelegen. Hier zijn studio’s en appartementen voor postgraduate studenten te huur. In deze prachtige omgeving wonen ca. 3.500 studenten in 8 verschillende gebouwen. Daarbij is hier ook het Meal Plan package verkrijgbaar waarbij je dus niet zelf voor je eten hoeft te zorgen.

The Vale Village is echt een studentendorp op zich, er worden jaarlijks verschillende evenementen georganiseerd. Verder is er een gemeenschappelijke ruimte genaamd The Hub waar winkels, restaurantjes, cafés en van allerlei dingen te doen zijn.

Binnen The Vale Village zijn er verschillende blokken met accommodaties. Om te beginnen is er Chamberlain. Hier vind je 24 studio’s voor postgraduates en undergraduates en verder kamers voor undergraduate studenten. De studio’s kun je per 42 of 50 weken huren, de prijzen varieren van £ 202,- per week tot £ 235,- per week.

Shackleton is in het midden van The Vale Village boven The Hub, daar vind je 15 studio’s die voor zowel undergraduate als postgraduate beschikbaar zijn. Daarnaast zijn er kamers voor undergraduate studenten. De studio’s kun je per 42 of 50 weken huren, de prijzen varieren van £ 202,- per week tot £ 235,- per week.

Tot slot is Mason aan de zuidelijke rand van The Vale Village gelegen. Deze accommodatie is specifiek bedoeld voor stelletjes en je vindt hier dan ook kamers met tweepersoons bedden. De locatie is prachtig en populair vanwege het uitzicht en de korte afstand tot de campus. De studio’s kun je per 42 of 50 weken huren, de prijzen varieren van £ 202,- per week tot £ 235,- per week.

Kijk voor meer informatie over The Vale Village op: http://www.birmingham.ac.uk/study/accommodation/PG-accommodation/vale/index.aspx

Beeldmateriaal

University of bedfordshire University of bedfordshire University of bedfordshire

University of bedfordshire University of bedfordshire University of bedfordshire

Master Zoeken

Ja, ik wil studeren in het buitenland!

Go