Vul hier uw naam en telefoonnummer
in en wij bellen u terug.

University of Bolton

University of BoltonLaat je onderdompelen in de Britste cultuur op de University of Bolton in Noord-West Engeland. Hier vind je onder andere de stad Manchester. Een stad met bijna dezelfde allure als London. De University of Bolton bevindt zich net boven Manchester waardoor je zeer gemakkelijk naar het centrum reist van deze multiculturele metropool.

Ervaar Engeland
De University of Bolton is de plek om kennis te maken met het hedendaagse Engeland. Ze beschikken namelijk niet over enorme aantallen internationale studenten, waardoor je veel contact hebt met je Britse medestudenten. Qua ervaring bieden ze de uitgelezen mogelijkheid om vooral de cultuur en het studentenleven in Engeland te leren kennen. Bereid je dus maar voor op de wedstrijd Manchester – Liverpool. Vanwege de gunstige ligging ten opzichte van Manchester zijn alle faciliteiten ook binnen handbereik. Manchester is een studentenstad bij uitstek waar jij alles vindt wat een student nodig heeft.

Aanbod masterstudies
Het aanbod van masterstudies is niet erg groot bij de University of Bolton. Wel is een aantal zeer interessant en ook specialistische masters in hun pakket. Met name op het gebied van Techniek, IT, Business en Onderwijs hebben ze een aantal leuke master studies.  

Ligging universiteit
Vanwege het beperkte aanbod aan studies is de University of Bolton misschien niet de meest gekozen bestemming. Maar als jouw studie hier wordt aangeboden, dan is dit een prachtige plek om te studeren. De universiteit ligt gunstig ten opzichte van Manchester en met de puur Engelse studenten in de omgeving biedt University of Bolton alle ingrediënten voor een wereldse studententijd.

 

 

Toelatingseisen University of Bolton

De University of Bolton stelt de volgende eisen aan studenten die graag een masterstudie willen volgen:

- Relevante bachelor opleiding op HBO of universitair niveau
- Minimale Toefl-test score van 90 punten of een minimale IELTS-score van 6.5

Aanmeldingsproces
Zoals je ziet zijn de toelatingseisen niet zwaar. Met de gratis service van Go4master zorgen wij ervoor dat de aanmelding geen lang en lastig proces wordt. Zo zit je voor je het weet in Engeland te genieten van een wereldse studententijd. Omdat wij goede afspraken hebben met de University of Bolton verloopt het aanmeldingsproces prettig en snel.

Wanneer jij je graag wilt aanmelden bij de University of Bolton, laat het ons dan weten en wij helpen je gratis bij het opstellen van alle documenten die je nodig hebt.

Kosten University of Bolton

De University of Bolton heeft een gelimiteerd maar gespecialiseerd aanbod van masters waardoor ze qua schoolgeld iets duurder zijn dan de andere universiteiten. Echter, als jouw droomstudie hier wordt aangeboden, is het zeker de moeite waard. En daarbij geniet je op deze locatie van de faciliteiten van Manchester en de huurprijzen van een kleinere stad als Bolton.

Schoolgeld                                                                                            

Standaard schoolgeld voor een master in schooljaar 2018/2019

Modus Schoolgeld per jaar
Fulltime MA/MSc £ 5.400,-

 

Financiering
Deze universiteit biedt verschillende betaalmogelijkheden van je schoolgeld. Het is mogelijk om alles ineens in oktober te betalen. Je kunt er ook voor kiezen om in termijnen in oktober, januari en mei een derde van je schoolgeld te betalen. Tot slot kun je nog een regeling treffen waarin je elke maand (in totaal 8 keer) vanaf oktober tot mei via automatische incasso betaalt.

Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden buiten de universiteit, daarvan vind je hier een overzicht. 

Verder heeft de Britse overheid besloten een nieuwe financieringsmogelijkheid te introduceren voor alle Europese studenten die een ‘Postgraduate’ (Master of PhD) studie willen volgen in het Verenigd Koninkrijk. Dit is ‘the PostGraduate (PG) Loan Scheme’ welke onderverdeeld is in een ‘PG Master Loan’ (Master) en een ‘PG Research Loan’ (PhD). Enkele kernpunten van deze lening vinden.

-  The PG Loan Scheme is beschikbaar voor alle studenten uit Europa;
-  De lening is bedoeld om het collegegeld van te betalen en kan maximaal £10.000 bedragen;
-  Dit bedrag wordt in drie ‘tranches’ uitbetaald (in tegenstelling met een lening van DUO die maandelijks wordt betaald);
-  Deze lening is voor alle masterstudies (inclusief fulltime / parttime / leren op afstand);
-  Deze lening is geldig voor alle universiteiten die wij vertegenwoordigen;
-  De maximum leeftijd bedraagt 60 jaar;
-  De terugbetaling begint pas wanneer je meer dan £21.000 per jaar verdient en in ieder geval niet voor 2019;
-  De rente bedraagt de inflatie + 3%;
-  Het bedrag dat je jaarlijks moet terugbetalen bedraagt 9% van je inkomen (startende vanaf een inkomen van £21.000).   

De Britse overheid heeft deze lening geïntroduceerd om een de financiële barrière voor een Postgraduate studie te verlagen en is daarom ook zeker interessant! 

Tot slot is het mogelijk om je budget aan te vullen door naast je studie te werken. Dit kan gaan om een echte studentenbijbaan in de kroeg op de campus, maar wellicht vind jij het ook leuk om alvast wat in je vakgebied te gaan doen. Specifieke opties moet je  onderzoeken en de International Student Office van de universiteit wil je daar graag bij helpen.

Subsidies

Wanneer je een master in het Verenigd Koninkrijk wilt gaan doen zijn er verschillende mogelijkheden om subsidies te krijgen zowel in Nederland als in het Verenigd Koninkrijk.

Engeland
De University of Bolton biedt helaas zelf geen subsidies of beurzen aan voor master studenten.   

Nederland
De meest populaire subsidieverstrekker voor een buitenlandse studie is het VSB Fonds, hier kun je een eenmalige bijdrage (VSBfonds Beurs) tot € 10.000,- krijgen. Het VSB Fonds is erg populair onder studenten, omdat iedereen zich hiervoor aan kan melden. De VSBfonds Beurs is geen optie voor late beslissers, want de deadline voor de aanmelding sluit altijd op 1 maart. Informeer eens op je huidige hogeschool/universiteit bij Bureau Buitenland, de aanmelding verloopt vaak via deze afdeling.

Naast het VSB Fonds zijn er nog verschillende mogelijkheden voor subsidies vanuit Nederland. Vooral het Nuffic kan je daar meer over vertellen. Zij hebben ook de handige tool beursopener ontworpen, hier kan jij alle aangeboden beurzen vinden. 

Studiefinanciering
Je kan een volledige buitenlandse studie volgen en toch gebruik maken van Nederlandse studiefinanciering, hiervoor moet je wel een speciale aanvraag indienen. Op dit gedeelte van de website van DUO vind je alle informatie omtrent het meenemen van je studiefinanciering bij een volledige buitenlandse studie. 

Levensonderhoud
De kosten van levensonderhoud aan de University of Bolton zijn relatief laag, dit komt voornamelijk door de goedkope accommodatie op de campus die de universiteit biedt. Erg handig, want dit laat ruimte in je budget voor andere leuke dingen!

Accommodatie £330
Boodschappen £130
Boeken en printen £40
Reizen £20
Telefoon £20
Kleren £30
Socializen/ontspanning £170
Totaal per maand £740

Bovenstaand is een indicatie van de kosten gebaseerd op onze ervaring en de ervaring van studenten. Daadwerkelijke prijzen kunnen fluctueren en de kosten van je levensonderhoud zijn voor een groot gedeelte afhankelijk van de levensstijl die je hebt.

Studentenleven

Omgeving University of Bolton/ Manchester
Bolton is een stad gelegen in “Greater Manchester”. De provincie waar metropool Manchester is gevestigd. De stad Bolton is daarom onlosmakelijk verbonden aan de studentenstad Manchester, de stad die bekend staat als het dynamisch centrum van de sport, moderne kunst, en last but not least, het ultieme uitgaansleven.

Studentenstad
Manchester heeft vele gezichten, het is één van de grootste studentensteden van Engeland die nog steeds een enorme economische groei doormaakt. Daarnaast wordt het studentenleven beschreven als ‘Europa`s beste’. Voor de creatievelingen onder ons, is Manchester ook een walhalla, imposante gebouwen uit de industriële tijd zijn omgebouwd tot creatieve ruimtes, theaters en ateliers. Bolton is een moderne stad met een traditioneel karakter, met een kleine 140.000 inwoners is het een stad die overzichtelijk is en toch alles biedt. Het is er net iets minder massaal dan Manchester.

Hotspots
De klassieke Victoria Hall Market Place is een hotspot waar je naar hartenlust kunt shoppen. Aan de rand van Bolton ligt het Middlebrook Retail and Leisure Park waar je naast de vele winkels de thuisbasis van de Bolton Wanderers vindt. Naast de prima faciliteiten is ook het uitgaansleven goed geregeld in Bolton. Mocht je toch liever voor het grote werk gaan, dan ligt Manchester op 15 minuten afstand.

Bekijk hier een sfeerimpressie van studeren in Manchester.

 

 

Huisvesting University of Bolton

Huisvesting University of Bolton.

Wanneer je kiest voor de Bolton University, dan heb jij vele mogelijkheden tot huisvesting. De universiteit zelf biedt twee goede en relatief goedkope opties aan in de stad Bolton. Ook kun je ervoor kiezen om in de privé sector samen met andere (internationale) studenten een huis te huren. Dit is vaak een nog goedkopere optie. Woon jij liever in de wereldse stad Manchester? Geen probleem. Gezien de hoge studentenpopulatie zijn er ook in Manchester volop studentenkamers te huur.

In totaal biedt de University of Bolton 700 studentenkamers aan, verspreid over twee complexen: Orlando Village en the Hollins.

Orlando Village (virtual tour):

Type:              Standaard Kamer (3,6 x2,6 meter)

Locatie:           Bolton

Kosten:           £76,50 per week / £2907 voor een 38 wekencontract. Dit is inclusief:

·         Gemeubileerde kamer (bed, bureau, stoel, kasten en koelkast)

·         Gezamenlijke douche en toilet faciliteiten

·         Gezamenlijke keuken (met de benodigde kookfaciliteiten)

·         Breedband internetconnectie

·         Gas, water en elektra

 

Extra:                         

Beveiliging service 24 uur bemand, camerabewaking, gratis parkeerplaatsen, Universiteit en stadcentrum op steenworp afstand en zelfservice wasserette.

 

The Hollins Halls of residence (virtual tour):

Type:              Standaard Kamer (3,5 x 2,3 meter)

Locatie:           Bolton

Kosten:           £76,50 per week / £2907 voor een 38 wekencontract. Dit is inclusief:

·         Gemeubileerde kamer (bed, bureau, stoel, kasten en koelkast)

·         Gezamenlijke douche en toilet faciliteiten

·         Gezamenlijke keuken (met de benodigde kookfaciliteiten)

·         Breedband internetverbinding

·         Gas, water en elektra

Extra:                         

Beveiliging service 24 uur bemand, camerabewaking, gratis parkeerplaatsen, Universiteit en stadcentrum op steenworp afstand en zelfservice wasserette. 

Beeldmateriaal

University of bolton University of bolton University of bolton

University of bolton University of bolton

Master Zoeken

Ja, ik wil studeren in het buitenland!

Go