Vul hier uw naam en telefoonnummer
in en wij bellen u terug.

Wat kan ik verwachten als student in het buitenland?

Middlesex University LondonIn het hart van Engeland ligt de stad Derby, de thuisbasis van de University of Derby. Deze universiteit kenmerkt zich door een praktische benadering van onderwijs. Daarmee bereikt het een van de hoogste ‘employment rates’ van afstuderende studenten in het Verenigd Koninkrijk. 


Door de centrale ligging kun je het Britse eiland makkelijk verkennen. Metropolen als Manchester en London zijn makkelijk en snel te bereiken. Maar eigenlijk hoef je Derby helemaal niet te verlaten! Deze middelgrote stad heeft zelf volop voorzieningen, en met de universiteit en accommodatie in het centrum van de stad is niets ver weg! 


Naast wat de meer voorkomende studierichtingen vind je hier ook zeer specialistische masters als bijvoorbeeld de MSc International Spa Management of de MSc Motorsport Engineering. Dus kijk snel bij het aanbod van masters, want wellicht vind je hier de master waar jij altijd van gedroomd hebt! 

 

Toelatingseisen University of Derby

De University of Derby hanteert de volgende toelatingseisen voor hun postgraduate programma’s (masters):
- Relevante bachelor opleiding op HBO of universitair niveau
- Minimale overall IELTS-score van 6.0 met een minimale 5.5 op elk onderdeel
 

Aanmeldingsproces

Zoals je ziet zijn de toelatingseisen niet zwaar. Met de gratis service van Go4master zorgen wij ervoor dat de aanmelding geen lang en lastig proces wordt. Zo zit je voor je het weet in Engeland te genieten van een wereldse studententijd. Omdat wij goede afspraken hebben met de University of Derby verloopt het aanmeldingsproces prettig en snel.
 
Wanneer jij je graag wilt aanmelden bij de University of Derby, laat het ons dan weten en wij helpen je gratis bij het opstellen van alle documenten die je nodig hebt.

Kosten University of Derby

De University of Derby is een aantrekkelijke universiteit als het om financiën gaat. Zowel de tuition fees als het levensonderhoud zijn aanmerkelijk lager dan in de grote steden in Engeland. Je kunt je master in het buitenland financieren met verschillende mogelijkheden in zowel Nederland als Engeland. De University of Derby biedt zelf geen bursaries of scholarships voor master studenten. 
 
Schoolgeld
Het schoolgeld voor studiejaar 2017/2018 is:
 
Soort studie Modus Schoolgeld per jaar
MA/MSc Fulltime £ 5.400,- £ 7.425,-
MBA Fulltime £ 10.440,-

 

De University of Derby vraagt 50% van je tuition fee als aanbetaling om je plek op de opleiding te verzekeren. Als je de tuition fee in zijn geheel betaalt dan krijg je £ 500,- korting op je totale tuition fee. Echter als je de voorkeur geeft aan gespreid betalen dan kun je de overgebleven helft van je tuition fee in twee termijnen betalen. Afhankelijk van wanneer je opleiding gestart is moet je de overgebleven helft op de volgende momenten betalen:

- September start - 50% voor start opleiding, 25% eind november en 25% eind januari.
- Januari start - 50% voor start opleiding, 25% eind maart en 25% eind mei.
 
Tuition fee loan
Vanaf de zomer van 2016 is er een Postgraduate Tuition Fee loan beschikbaar vanuit de Britse overheid waarmee jij geld kunt lenen van de Britse overheid om je schoolgeld te kunnen betalen. Een dergelijke regeling bestaat al enige jaren voor de undergraduate studies en is nu ook beschikbaar voor postgraduate studies. De Britse overheid mag geen onderscheid maken tussen UK en EU inwoners, vandaar dat dit ook voor Nederlandse studenten beschikbaar is. In het kort houdt de Postgraduate Tuition Fee loan het volgende in:
 
- The PG Loan Scheme is beschikbaar voor alle studenten uit Europa;
- De lening is voornamelijk bedoeld om het collegegeld van te betalen en bedraagt maximaal £ 10.000,-;
- Deze lening is voor alle masterstudies (inclusief fulltime / parttime / leren op afstand);
- Deze lening is geldig voor alle universiteiten die wij vertegenwoordigen;
- De maximum leeftijd bedraagt 60 jaar;
- De terugbetaling begint in principe op 6 april van het jaar nadat je geslaagd bent. Wanneer deze datum  voor april 2019 valt, dan start de terugbetaling op 6 april 2019, dit omdat de benodigde systemen voor die tijd nog niet af zijn;
- De rente bedraagt de inflatie + 3%;
- Je gaat de lening terugbetalen afhankelijk van je jaarlijkse salaris. De aflossing van de lening bedraagt namelijk 9% van het bedrag dat je jaarlijks meer verdient dan £ 21.000,- (dit bedrag kan voor Nederlanders aangepast worden).   
- Het bedrag dat na 30 jaar nog openstaat wordt kwijtgescholden.
Verder is het mogelijk om je budget aan te vullen door naast je studie te werken. Dit kan gaan om een echte studentenbijbaan in de kroeg op de campus, maar wellicht vind jij het ook leuk om alvast wat in je vakgebied te gaan doen. Specifieke opties moet je  onderzoeken en de International Student Office van de universiteit wil je daar graag bij helpen. De University of Derby heeft hier ook een speciale webpagina aan gewijd, deze vind je hier: https://www.derby.ac.uk/study/careers/studentemployment/
 

Subsidies
Wanneer je een master in het Verenigd Koninkrijk wilt gaan doen zijn er verschillende mogelijkheden om subsidies te krijgen zowel in Nederland als in het Verenigd Koninkrijk.

Engeland
De University of Derby biedt helaas zelf geen subsidies of beurzen aan voor master studenten.   

Nederland
De meest populaire subsidieverstrekker voor een buitenlandse studie is het VSB Fonds, hier kun je een eenmalige bijdrage (VSBfonds Beurs) tot € 10.000,- krijgen. Het VSB Fonds is erg populair onder studenten, omdat iedereen zich hiervoor aan kan melden. De VSBfonds Beurs is geen optie voor late beslissers, want de deadline voor de aanmelding sluit altijd op 1 maart. Informeer eens op je huidige hogeschool/universiteit bij Bureau Buitenland, de aanmelding verloopt vaak via deze afdeling.Naast het VSB Fonds zijn er nog verschillende mogelijkheden voor subsidies vanuit Nederland. Vooral het Nuffic kan je daar meer over vertellen. Zij hebben ook de handige tool beursopener ontworpen, hier kan jij alle aangeboden beurzen vinden. 

Studiefinanciering
Je kan een volledige buitenlandse studie volgen en toch gebruik maken van Nederlandse studiefinanciering, hiervoor moet je wel een speciale aanvraag indienen. Op dit gedeelte van de website van DUO vind je alle informatie omtrent het meenemen van je studiefinanciering bij een volledige buitenlandse studie.
 
Levensonderhoud
Om een idee te krijgen van de kosten die je gaat maken tijdens je studie hebben we onderstaande tabel voor je gemaakt. 
Accommodatie £400
Boodschappen £160
Boeken en printen £40
Reizen £40
Telefoon £32
Kleding/socializen/ontspanning £160
Totaal per maand £832
 
Bovenstaand is een indicatie van de kosten gebaseerd op onze ervaring en de ervaring van studenten. Daadwerkelijke prijzen kunnen fluctueren en de kosten van je levensonderhoud zijn voor een groot gedeelte afhankelijk van de levensstijl die je hebt.

Studentenleven

Wat kun je verwachten als je gaat studeren in Derby? Met 20.000 medestudenten, waarvan 1.500 internationale studenten uit 120 landen, hoef je in ieder geval nooit alleen te zijn! De stad Derby telt ongeveer 220.000 inwoners en is daarmee ongeveer net zo groot als Eindhoven. In de stad Derby zijn volop kroegen, clubs en restaurantjes. Ook is er een levende muziekscene en worden er veel kleine festivals georganiseerd. De universiteit en de Halls of residence bevinden zich in het centrum dus veel plekken zijn prima lopend te bereiken.

Centraal gelegen
De University of Derby is een universiteit in het centrale deel van Engeland, ook wel genaamd de Midlands. Derby ligt precies in het centrum van deze streek met grote steden als Birmingham en Manchester op 45 en 100 minuten afstand. Daarnaast vind je het nationale park Peak District op slechts 30 minuten van Derby. Aan de grens van dit prachtige nationale park, namelijk in Buxton, bevind zich ook een van de accommodaties die door de University of Derby wordt aangeboden. Kortom Derby ligt erg centraal en je kunt dus makkelijk alle kanten op! 

Prijs/kwaliteit verhouding
De prijzen in Derby zijn relatief laag in vergelijking met grotere steden in de omgeving. Ook de tuition fees van de University of Derby zijn aantrekkelijk geprijsd. Hiermee krijg je waar voor je geld op deze praktische universiteit met goede banden met het bedrijfsleven. 

 

Huisvesting University of Derby

Zoals gebruikelijk in Groot Brittannië kun je ook bij de University of Derby gebruikmaken van de accommodatie die door de universiteit beheerd wordt.  Echter kun je ook zelf op zoek gaan naar accommodatie die nog beter is afgestemd op jouw individuele wensen.

Halls of residence
De University of Derby biedt zelf huisvesting aan. Deze ‘Halls of residence’ zijn dichtbij de campus. Een ander voordeel is dat deze accommodatie goed onderhouden en veilig is. Het is in principe niet nodig om vooraf een visuele inspectie te doen voordat je het huurcontract tekent, uiteraard is dit wel mogelijk als je dit graag wilt.

Met name eerstejaars en buitenlandse studenten maken gebruik van de halls of residence. Met eerstejaarsstudenten wordt gedoeld op bachelor studenten. Dus als jij een master gaat doen zul je zien dat de meeste Britse huisgenoten net iets jonger zijn. De internationale studenten zitten in dezelfde situatie als jij dus dit zorgt vaak snel voor een goede band.

De University of Derby biedt de volgende halls of residence aan:

- Cathedral Court
- Sir Peter Hilton Court
- Peak Court
- Princess Alice Court
- Nunnery Court
- St Christopher’s Court
- Lonsdale Hall
- Flamsted Court
- Agard Court (beschikbaar vanaf september2018)
- High Peak Halls (als je in Buxton studeert)

Op de pagina’s van de verschillende halls vind je welke kamertypes er beschikbaar zijn en wat de precieze locatie van de hall is.

De University of Derby biedt een breed scala aan type kamers aan. Hier vind je een overzicht van de verschillende kamers die zich in de halls of residence bevinden. Ook vind je hier een beschrijving van wat de voorzieningen per kamertype zijn en in welke halls deze kamers zich bevinden. Door bij de pagina van de halls te kijken zie je wat de kosten zijn van de kamer en voor hoe lang je een contract afsluit (meestal 42 weken).

De prijzen van de kamers varieren van ca. £ 100,- tot £ 150,- afhankelijk van welk type kamer je kiest. Voor een actueel overzicht van de prijzen kijk hier

Privé accommodatie

Mocht je bij de accommodatie van de universiteit niets geschikts zien dan kun je ook gewoon zelf op jacht gaan naar een geschikte plek om te wonen tijdens je studie. Dit kun je volledig zelfstandig doen maar het is wel goed om op een aantal dingen te letten.

Om te beginnen adviseren wij ten zeerste om de woonruimte te inspecteren voordat je een huurcontract tekent. Foto’s kunnen misleidend zijn en je krijgt gewoon een veel beter gevoel bij de buurt en de indeling als je er echt geweest bent. Verder is het verstandig om gebruik te maken van het netwerk van de University of Derby. Hier vind je alle ‘University approved private housing’, dus allemaal verhuurders en accommodaties die door de universiteit gecontroleerd en goed bevonden zijn. Wel zo’n lekker gevoel dus! 

Beeldmateriaal

University of Derby University of Derby University of Derby

University Derby University Derby University of Derby

Master Zoeken

Ja, ik wil studeren in het buitenland!

Go