Vul hier uw naam en telefoonnummer
in en wij bellen u terug.

Wat kan ik verwachten als student in het buitenland?

University of GlasgowEen prachtige oude universiteit zoals je dat voor je ziet bij een Britse universiteit, dat is de University of Glasgow. En deze ruim 550 jaar oude universiteit is ook nog eens een hele goede. Naast kwaliteit van onderwijs vind je in de grootste stad van Schotland een bruisend studentenleven omdat jij samen met 130.000 andere studenten graag het meeste haalt uit je tijd in het hoge noorden.

Ben je de drukte van de stad even zat? Dan sta je binnen een uur in een prachtig Nationaal Park die je doet vergeten dat jein een van de hipste steden van het Verenigd Koninkrijk studeert. Als je vanuit de mist van de Schotse natuur terugkeert naar de stad voel jij je weer als herboren.

De University of Glasgow heeft een breed en goed aanbod van master opleidingen. De University of Glasgow is lid van de Russel Group Universities. Deze groep universiteiten krijgen vanuit de Britse overheid veel subsidie voor het doen van onderzoek en dat is dan ook waar de University of Glasgow sterk in is.

Toelatingseisen University of Glasgow

Om toegelaten te worden tot een masteropleiding bij de University of Glasgow moet je aan de volgende eisen voldoen:
- Relevante bachelor opleiding op HBO of universitair niveau
- Minimale overall IELTS-score van 6.5 met een minimale 6.0 op elk onderdeel

Aanmeldingsproces

Naast deze toelatingseisen heb je nog de cijferlijst van je bachelor diploma nodig en één referentie op officieel papier. Het gemiddelde cijfer dat de University of Glasgow vraagt verschilt per opleiding, maar varieert van een minimaal een 6.0 tot minimaal een 7.0.

Wanneer jij je graag wilt aanmelden bij de University of Glasgow, laat het ons dan weten en wij helpen je gratis bij het opstellen van alle documenten die je nodig hebt.

Kosten University of Glasgow

De University of Glasgow is een van de betere universiteiten in het Verenigd Koninkrijk. De tuition fees liggen hier dan ook wat hoger dan bij lager gerankte universiteiten. Wel zijn er jaarlijks bij de University of Glasgow een aantal studies gratis te volgen. Deze lijst wordt in samenspraak met de Schotse overheid samengesteld en verschilt jaarlijks. Informeer bij ons of jouw favoriete opleiding dit jaar gratis wordt aangeboden!  Mocht dit niet het geval zijn dan kun je jouw master in het buitenland financieren met verschillende mogelijkheden in zowel Nederland als Schotland. De University of Glasgow biedt zelf ook een aantal scholarships voor master studenten. Op deze webpagina vind je alle actuele scholarships die door de University of Glasgow worden aangeboden.

Schoolgeld                                                                                                                                                            

Het schoolgeld voor studiejaar 2018/2019 is:

Soort studie Modus Schoolgeld per jaar
MA/MSc Fulltime £ 0,- £ 11.000,-
MBA Fulltime £ 16.000,-
 


Subsidies

Wanneer je een master in het Verenigd Koninkrijk wilt gaan doen zijn er verschillende mogelijkheden om subsidies te krijgen zowel in Nederland als in het Verenigd Koninkrijk.

Schotland

De University of Glasgow biedt zelf een aantal scholarships voor master studenten. Op deze webpagina vind je alle actuele scholarships die door de University of Glasgow worden aangeboden. Hier kun je zoeken of je in aanmerking komt voor één van de scholarships van de University of Glasgow. De meest interessante scholarship hierin is de SAAS Tuition Fee Loan waarin jij tot £5.500 kunt lenen voor het financieren van je opleiding. Een andere nóg interessantere, maar wel beperktere, beursmogelijkheid is die van de SFC Funded Places. Deze beurs wordt door de Schotsche overheid beschikbaar gesteld houdt specifiek in dat jouw opleiding aan de University of Glasgow volledig door de Schotsche overheid betaald kan worden. Plaatsen zijn echter beperkt en gelden voor een selectie aan opleidingen welke je hier kunt vinden

Nederland

De meest populaire subsidieverstrekker voor een buitenlandse studie is het VSB Fonds, hier kun je een eenmalige bijdrage (VSBfonds Beurs) tot € 10.000,- krijgen. Het VSB Fonds is erg populair onder studenten, omdat iedereen zich hiervoor aan kan melden. De VSBfonds Beurs is geen optie voor late beslissers, want de deadline voor de aanmelding sluit altijd op 1 maart. Informeer eens op je huidige hogeschool/universiteit bij Bureau Buitenland, de aanmelding verloopt vaak via deze afdeling.Naast het VSB Fonds zijn er nog verschillende mogelijkheden voor subsidies vanuit Nederland. Vooral het Nuffic kan je daar meer over vertellen. Zij hebben ook de handige tool beursopener ontworpen, hier kan jij alle aangeboden beurzen vinden.

Studiefinanciering

Je kan een volledige buitenlandse studie volgen en toch gebruik maken van Nederlandse studiefinanciering, hiervoor moet je wel een speciale aanvraag indienen. Op dit gedeelte van de website van DUO vind je alle informatie omtrent het meenemen van je studiefinanciering bij een volledige buitenlandse studie.

Levensonderhoud
Om een idee te krijgen van de kosten die je gaat maken tijdens je studie hebben we onderstaande tabel voor je gemaakt.
Accommodatie £470
Boodschappen £180
Kleding  £70
Reizen  £40
Telefoon/internet £40
Socializen/ontspanning en overige kosten £150
Totaal per maand £950

Bovenstaand is een indicatie van de kosten gebaseerd op onze ervaring en de ervaring van studenten. Daadwerkelijke prijzen kunnen fluctueren en de kosten van je levensonderhoud zijn voor een groot gedeelte afhankelijk van de levensstijl die je hebt.

Studentenleven

Studeren in Glasgow, wat moet je daar nu van verwachten? Om te beginnen betekent studeren aan de University of Glasgow dat je (hoogstwaarschijnlijk) op een fantastisch mooie oude campus midden in Glasgow terecht komt. De University of Glasgow is gesticht in 1451 (en daarmee de 3de universiteit op het Britse eiland). Daarom ziet de campus er net zo uit als je zou verwachten van zo’n oude universiteit in het centrum van een grote stad.

Glasgow is de vierde grootste stad van het Verenigd Koninkrijk en met ca. 600.000 inwoners de grootste stad van Schotland. In Glasgow vind je drie universiteiten en tiental colleges, er zijn dus veel studenten te vinden in Glasgow en het is dan ook een van de leukste studentensteden in Groot Brittannië.

Naast dit bruisende studentenleven kun je uitstekend shoppen in Glasgow en zijn er veel concerten en culturele evenementen. Ook de ruige Schotse natuur is niet ver weg. Op slechts een uur rijden ligt het nationale park Loch Lomond & The Trossachs. Hier vind je prachtige Schotse meren waar je naar hartenlust kunt wandelen en varen.

Huisvesting University of Glasgow

Zoals gebruikelijk in Groot Brittannië kun je ook bij de University of Glasgow gebruikmaken van de accommodatie die door de universiteit beheerd wordt.  Echter kun je ook zelf op zoek gaan naar accommodatie die nog beter is afgestemd op jouw individuele wensen.

Halls of residence        
De University of Glasgow biedt zelf huisvesting aan. Deze ‘Halls of residence’ zijn dichtbij de campus. Een ander voordeel is dat deze accommodatie goed onderhouden en veilig is. Het is in principe niet nodig om vooraf een visuele inspectie te doen voordat je het huurcontract tekent, uiteraard is dit wel mogelijk als je dit graag wilt.

De University of Glasgow biedt accommodatie aan speciaal gericht op postgraduate (master) studenten. Hier vind je een overzicht van deze accommodaties:

Glasgow Campuses
Kelvinhaugh Street (Self Catered Residence)
Lister House (Self Catered Residence)
Maclay Residences (Self Catered Residence)
Winton Drive (Self Catered Residence)
 

Dumfries Campus
Dumfries Hall
Brooke House
Laurieknowe Hall


Op de pagina’s van de verschillende halls vind je welke kamertypes er beschikbaar zijn en wat de precieze locatie van de hall is.

De University of Glasgow biedt je de mogelijkheid om een contract af te sluiten voor de looptijd van het academische schooljaar (september tot juni) of twaalf maanden (september tot september).

De prijzen van de kamers variëren van ca. £ 120,- tot £ 230,- afhankelijk van welk type kamer je kiest. Voor een actueel overzicht van de prijzen kijk hier.

Privé accommodatie

Mocht je bij de accommodatie van de universiteit niets geschikts zien dan kun je ook gewoon zelf op jacht gaan naar een geschikte plek om te wonen tijdens je studie. Dit kun je volledig zelfstandig doen maar het is wel goed om op een aantal dingen te letten.

Om te beginnen adviseren wij ten zeerste om de woonruimte te inspecteren voordat je een huurcontract tekent. Foto’s kunnen misleidend zijn en je krijgt gewoon een veel beter gevoel bij de buurt en de indeling als je er echt geweest bent. Verder is het verstandig om gebruik te maken van het netwerk van de University of Glasgow. Hier vind je alle ‘University approved private housing’, dus allemaal verhuurders en accommodaties die door de universiteit gecontroleerd en goed bevonden zijn. Wel zo’n lekker gevoel dus!

Beeldmateriaal

University of Glasgow University of Glasgow University of Glasgow

University Glasgow University Glasgow University of Glasgow

Master Zoeken

Ja, ik wil studeren in het buitenland!

Go

Choose from 1260 Masterstudies on 7 universities.