Vul hier uw naam en telefoonnummer
in en wij bellen u terug.

Wat kan ik verwachten als student in het buitenland?

Middlesex University LondonHoud jij van leven in een wereldstad? Studeren in een internationale metropool en wil jij een absolute blikvanger op je cv? Dan is de Middlesex University London iets voor jou. Bij deze universiteit in de hoofdstad van Engeland vind je alle ingrediënten voor een geweldig jaar en met recht een wereldse studententijd!

Aansluiting op bedrijfsleven
Met zo’n 100 masteropleidingen heeft de Middlesex University London een breed aanbod van hoogwaardige masterstudies. Verder beschikt de Middlesex University London over een aantal studies die uniek zijn. Ze onderscheiden zich verder door het snel vertalen van ontwikkelingen in het bedrijfsleven naar vakgerichte opleidingen. Zo beschikken ze al over opleidingen op het gebied van Social Media en E-marketing.

Hypermodern
De Middlesex University London heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in faciliteiten. Zo is er in totaal voor meer dan £ 200 miljoen geïnvesteerd in de Hendon Campus. Het gevolg hiervan is een hypermodern gebouw dat van alle studiefaciliteiten is voorzien. Er zijn volop faciliteiten voor alle studenten van creatieve, technologische tot medische studies. Je vindt veel laboratoria en werkruimtes in de gebouwen dat bijdraagt aan de praktische vaardigheden van studenten.

Locatie
Tot slot is de locatie van de Middlesex University London perfect. Je woont en studeert in een metropool met alle denkbare faciliteiten in de buurt. Verder is er een grote studentenpopulatie wat ervoor zorgt dat je snel en veel vrienden gaat maken. In de vele studentenkroegen en clubs kun jij je in het weekend en doordeweeks heerlijk ontspannen.

Toelatingseisen Middlesex university London

De toelatingseisen voor een masterstudie aan de Middlesex University in London zijn:

- Relevante bachelor opleiding op HBO of universitair niveau
- Een minimale IELTS-score van 6.5 met een minimum van 6.0 in alle subjects (TOEFL test wordt niet geaccepteerd door de Middlesex University London)
- Mocht jij VWO afgerond hebben en een 8 of hoger hebben gescoord voor Engels, dan kunnen wij je helpen aan vrijstelling voor de Engelse test

Aanmeldingsproces
Zoals je ziet zijn de toelatingseisen niet zwaar. Met de gratis service van Go4master zorgen wij ervoor dat de aanmelding geen lang en lastig proces wordt. Zo zit je voor je het weet in Londen te genieten van een wereldse studententijd. Omdat wij goede afspraken hebben met de Middlesex University London verloopt het aanmeldingsproces prettig en snel.

Wanneer jij je graag wilt aanmelden bij de Middlesex University London, laat het ons dan weten en wij helpen je gratis bij het opstellen van alle documenten die je nodig hebt.

Kosten Middlesex University London

Vanwege de locatie is de Middlesex University London financieel gezien een wat duurdere locatie. Maar dan zit je ook in London city. Dit zorgt ervoor dat de kosten voor het levensonderhoud wat hoger dan gemiddeld zijn. Het schoolgeld is bij Middlesex University London gemiddeld voor Engelse begrippen.

Schoolgeld

Standaard schoolgeld voor een master in schooljaar 2018/2019

Soort studie Modus Schoolgeld per jaar
MA/MSc Fulltime £ 8.800,- en £ 10.800,-
MBA Fulltime £ 16.500,-


Financiering
Het is mogelijk als EU student om het schoolgeld in verschillende termijnen te betalen. Dit kan bijvoorbeeld in 6 of 2 termijnen, maar ook ineens.

Verder is het mogelijk om externe financiering voor je studie aan te trekken. De Middlesex University London heeft daarvoor een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet.

Verder heeft de Britse overheid besloten een nieuwe financieringsmogelijkheid te introduceren voor alle Europese studenten die een ‘Postgraduate’ (Master of PhD) studie willen volgen in het Verenigd Koninkrijk. Dit is ‘the PostGraduate (PG) Loan Scheme’ welke onderverdeeld is in een ‘PG Master Loan’ (Master) en een ‘PG Research Loan’ (PhD). Enkele kernpunten van deze lening vinden.

-  The PG Loan Scheme is beschikbaar voor alle studenten uit Europa;
-  De lening is bedoeld om het collegegeld van te betalen en kan maximaal £10.000 bedragen;
-  Dit bedrag wordt in drie ‘tranches’ uitbetaald (in tegenstelling met een lening van DUO die maandelijks wordt betaald);
-  Deze lening is voor alle masterstudies (inclusief fulltime / parttime / leren op afstand);
-  Deze lening is geldig voor alle universiteiten die wij vertegenwoordigen;
-  De maximum leeftijd bedraagt 60 jaar;
-  De terugbetaling begint pas wanneer je meer dan £21.000 per jaar verdient en in ieder geval niet voor 2019;
-  De rente bedraagt de inflatie + 3%;
-  Het bedrag dat je jaarlijks moet terugbetalen bedraagt 9% van je inkomen (startende vanaf een inkomen van £21.000).

De Britse overheid heeft deze lening geïntroduceerd om een de financiële barrière voor een Postgraduate studie te verlagen en is daarom ook zeker interessant! 

Tot slot is het mogelijk om je budget aan te vullen door op zoek te gaan naar een bijbaan. Dit kan eenvoudig met een echte studentenbijbaan in de kroeg op de campus. Maar je kan natuurlijk ook een bijbaan zoeken die beter aansluit op je vakgebied. Specifieke opties moet je  onderzoeken en de International Student Office van de universiteit wil je daar graag bij helpen.

Subsidies

Er zijn verschillende mogelijkheden om subsidie te krijgen. Dit kan in Nederland en in het Verenigd Koninkrijk.

Studiebeurs Engeland
Vanuit de Middlesex University London worden er een aantal beurzen weggeven van een substantiële waarde. Het gaat dan om de Academic Excellence Scholarships die, wanneer je deze krijgt toegewezen, 50% korting geven op je schoolgeld.

Deze beurzen zijn expliciet gericht op goede studenten en ze verwachten dan ook een mooie cijferlijst. Om in aanmerking te komen moet je een aanmeldformulier invullen.

De website www.prospects.ac.uk kan je ook helpen bij het vinden van een studiebeurs. Hier vind je kun je een brede selectie van postgraduate funding opportunities (studiebeurzen) vinden.

Subsidie Nederland
De meest populaire subsidieverstrekker voor een buitenlandse studie is het VSB Fonds, hier kun je een eenmalige bijdrage (VSBfonds Beurs) tot € 10.000,- krijgen. Het VSB Fonds is erg populair onder studenten, omdat iedereen zich hiervoor aan kan melden. De VSBfonds Beurs is geen optie voor late beslissers, want de deadline voor de aanmelding sluit altijd op 1 maart. Informeer eens op je huidige hogeschool/universiteit bij Bureau Buitenland, de aanmelding verloopt vaak via deze afdeling.

Naast het VSB Fonds zijn er nog verschillende mogelijkheden voor subsidies vanuit Nederland. Vooral het Nuffic kan je daar meer over vertellen. Zij hebben ook de handige tool beursopener ontworpen, hier kan jij alle aangeboden beurzen vinden.

Studiefinanciering
Je mag een volledige buitenlandse studie volgen en daarbij ook gebruik maken van de Nederlandse studiefinanciering. Hiervoor moet je wel een speciale aanvraag indienen. Op de website van DUO vind je alle informatie omtrent het meenemen van je studiefinanciering bij een volledig buitenlandse studie.

Levensonderhoud
Het leven in een metropool als Londen is natuurlijk fantastisch er hangt echter wel een prijskaartje aan. Londen is een van de duurste plekken in Groot Brittannië om te studeren, echter als je op je uitgaven let dan zijn de overige kosten per maand ongeveer als volgt.

Accommodatie op de universiteit £500
Boodschappen £150
Reizen/transport £80
Sport/uitgaan/socializen £160
Kleding £50
Boeken en schoolspullen £40
Mobiele telefoon £20
Totaal per maand £1000

Aanvullende eenmalige kosten kunnen zijn: vluchten, aankleding van je kamer, vakanties en andere luxegoederen.

Bovenstaand is een indicatie van de kosten gebaseerd op onze ervaring en de ervaring vanuit de universiteit. Daadwerkelijke prijzen kunnen fluctueren en de kosten van je levensonderhoud zijn voor een groot gedeelte afhankelijk van de levensstijl die je hebt. 

Studentenleven

De Middlesex University bevindt zich in wereldstad Londen. Deze populaire Europese hoofdstad is de studentenstad bij uitstek en staat garant voor een geweldige studententijd. Hier krijg je een multiculturele ervaring, omdat studenten uit de hele wereld hier willen sturen.

Bruisende stad
Of je nu geïnteresseerd bent in winkelen, pubs, theater, parken, musea, dancing of cultuur, je zult je nooit vervelen in metropool Londen. De campus bevindt zich in Noort Londen (Hendon) en staat per metro direct in verbinding met hartje centrum.

Gunstige prijzen
Het grote voordeel van deze locatie is dat het net buiten de drukke zone van Londen ligt, het is hier net even wat rustiger en de prijzen van huisvesting en levensonderhoud liggen dan ook net even wat lager. Wil je dus net als vele andere internationale studenten de levensstijl van Londen meemaken? Dan is de Middlesex University is dan de perfecte keuze. Bekijk de video over studeren aan de Middlesex University in Londen. 

Huisvesting Middlesex University London

Net als bij de andere universiteiten kun je ook bij de Middlesex University kiezen voor een kamer aangeboden en onderhouden door de universiteit of voor een kamer in de privésector. Hieronder vind je tips en informatie over de verschillen.

Middlesex Halls of Residence

De Middlesex University biedt zelf vier verschillende woonlocaties aan. Alle locaties zijn schoon, veilig en bovendien voorzien van alle basisvoorzieningen en soms nog aanzienlijk meer. Je kunt kiezen voor een kamer tegenover de universiteit of een klassieke residentie in een huis dat vroeger door de Britse Royal Family is bewoond. Kortom voldoende keus wanneer je vooraf zeker wilt weten dat je in een schone en veilige omgeving terechtkomt tussen veel andere Britse en internationale studenten.

Usher Hall

(foto’s: http://www.mdx.ac.uk/life-at-middlesex/accommodation/halls-of-residence/usher-hall)

Woonaccommodatie Usher Hall ligt tegenover de campus , dus letterlijk voor de deur. Verder vind je er voldoende winkels, cafés, restaurants en verschillende parken.

 
Type:

Standaard Kamer met privé douche en wc (183 kamers)

Locatie:

The Burroughs, Hendon, London NW4 4HE

Kosten:

 £152,32 per week

Inclusief:


Gemiddeld kameroppervlakte van 9,5 m2
Gemeubileerde kamer (bed en volledige bedlinnen, bureau en stoel, opbergruimtes waaronder een garderobekast)
Eigen douche en toilet
Gezamenlijke keuken (met een fornuis, magnetron, vries- en koelkast, broodrooster en waterkoker)
Draadloos breedband internetverbinding
Zelfservice wasserette
Gas, water en Elektra

Extra

Beveiliging service 24 uur bemand

 

Meer informatie over deze accommodatie ontvang je bij je aanvraag.

 

Plat Hall

Foto’s: http://www.mdx.ac.uk/life-at-middlesex/accommodation/halls-of-residence/platt-hall

Woonaccommodatie Platt Hall is 20 minuten lopen vanaf de campus en ligt middenin een druk gedeelte van London. Je hebt vanuit Platt Hall dus alle faciliteiten binnen handbereik, waaronder Brent Cross Shopping Centre (een van de grootste winkelcentra in Groot Brittannië). Hier kun ook volop werk vinden als student.

 
Type:

Standaard kamer met privé douche en wc (540 kamers verdeeld over 90 gangen in 3 gebouwen)

Locatie:

Chancellor Place, Colindale, London NW9 5LJ

Kosten:

£143,43 per week 

Inclusief:


Gemiddeld kameroppervlakte van 10 m2
Gemeubileerde kamer (bed en volledige bedlinnen, bureau en stoel, opbergruimtes waaronder een garderobekast)
Eigen douche en toilet
6 kamers op een gang
Per gang een gezamenlijke keuken (met een fornuis, magnetron, vries- en koelkast, broodrooster en waterkoker)
TV lounge en studie ruimte beschikbaar in Writtle House (midden op het complex)
Elke gang heeft een toegangstelefoon en elektronische key cards voor alle kamers
Afgeschermde parkeerplaats met CCTV en beperkte toegang
Draadloos breedband internetverbinding
Zelfservice wasserette
Gas, water en Elektra

Extra Beveiliging service 24 uur bemand

 

Meer informatie over deze accommodatie ontvang je bij je aanvraag.

 

Writtle House

Foto’s: http://www.mdx.ac.uk/life-at-middlesex/accommodation/halls-of-residence/writtle-house

Het markante witte en zwarte uiterlijk van woonaccommodatie Writtle House maakt dit een bijzondere locatie. Het wordt nog exclusiever als je weet dat de Britse Royal Family dit huis tot 100 jaar geleden als uitvalsbasis gebruikte. Het is heeft een andere uitstraling dan het ernaast gesitueerde Plat Hall, maar je geniet wel van dezelfde voorzieningen in de buurt en het is ook op ongeveer 20 minuten loopafstand van de campus.

Type:

Standaard kamer met gedeelde douche en wc (36 kamers verdeeld in 6 gedeeltes)

Locatie:

Chancellor Place, Colindale, London NW9 5LJ

Kosten:

£137,97 per week 

Inclusief:


Historisch gebouw wat is omgebouwd tot studentenaccommodatie
Verschillende groottes maar gemiddeld kameroppervlakte van zo’n 10 m2
Dezelfde voorzieningen als Plat Hall alleen een rustigere/stillere omgeving
Gemeubileerde kamer (bed en volledige bedlinnen, bureau en stoel, opbergruimtes waaronder een garderobekast)
Gedeelde douche en toilet
Gezamenlijke keukens (met een fornuis, magnetron, vries- en koelkast, broodrooster en waterkoker)
Gedeelde TV lounge en studie ruimte
Elke kamer heeft een toegangstelefoon en elektronische key card
Afgeschermde parkeerplaats met beperkte toegang
Draadloos breedband internetverbinding
Zelfservice wasserette
Gas, water en Elektra

Extra

Beveiliging service 24 uur bemand

 

Meer informatie over deze accommodatie ontvang je bij je aanvraag.

 

Ivy Hall

Woonaccommodatie Ivy Hall bevindt zich op een korte busrit van de twee campussen af. Het is gesitueerd in een multiculturele omgeving waar je volop faciliteiten kunt vinden.

Foto’s: http://www.mdx.ac.uk/life-at-middlesex/accommodation/halls-of-residence/ivy-hall

Type:

Standaard kamer met gedeelde douche en wc (132 kamers) en Standaard kamer met privé douche en wc (49 kamers)

Locatie:

100 Cricklewood Lane, London NW2 2DQ

Kosten:
£ 135,03 per week voor gedeelde douche en wc faciliteiten
£ 150,01 per week voor privé douche en wc
Inclusief:


Gemiddeld kameroppervlakte van 10,8 m2
Gemeubileerde kamer (bed en volledige bedlinnen, bureau en stoel, opbergruimtes waaronder een garderobekast)
Per gang een grote gezamenlijke keuken (met een fornuis, magnetron, vries- en koelkast, broodrooster en waterkoker)
Elke gang heeft een toegangstelefoon
Schoonmakers voor de keuken en gedeelde douche- en wc faciliteiten tijdens werkdagen
Draadloos breedband internetverbinding
Zelfservice wasserette
Gas, water en Elektra

Extra

Beveiliging service 24 uur bemand

 

Meer informatie over deze accommodatie ontvang je bij je aanvraag.

 

Unite Olympic Way

foto’s: http://www.mdx.ac.uk/life-at-middlesex/accommodation/halls-of-residence/olympic-way

Unity Olympic Way is een compleet nieuwe en moderne accommodatie speciaal voor studenten gemaakt. Unite Olympic Way is gesitueerd in het nieuwe gebied van Wembly, met een korte busrit sta je zo op Hendon Campus en met de metro sta je zo op London Centraal. 

 
Type:
Standaard Kamer met privé douche en wc (639 kamers)
Studio's met privé douche, wc en keuken (60 kamers)
 
Locatie:

Olympic Way, Wembley, Greater London, HA9 0XJ

Kosten:
£174,51 per week voor de Standaard kamer
£250,53 per week voor de Studio 
 
Inclusief:


Gemeubileerde kamer (bed en volledige bedlinnen, bureau en stoel, opbergruimtes waaronder een garderobekast)
Eigen douche en toilet
Gezamenlijke of eigen keuken (met een fornuis, magnetron, vries- en koelkast en waterkoker)
Draadloos breedband internetverbinding
Zelfservice wasserette
Gas, water en Elektra

Extra

Beveiliging service 24 uur bemand

 

Meer informatie over deze accommodatie ontvang je bij je aanvraag.

 

Privé accommodatie Middlesex University

Huren in de privé sector houd in dat jij je accommodatie niet deelt met andere studenten. Je hebt je eigen woonruimte met eigen keuken, douche en toilet. In Londen is deze huisvesting volop beschikbaar, maar hier is ook veel vraag naar. Wij adviseren je daarom vroegtijdig te informeren naar de mogelijkheden.

Prijsstelling privé accomodatie
Houd er rekening mee dat de kosten van privé accommodatie kunnen variëren van ca. £100,- tot £150,- per week afhankelijk van locatie, faciliteiten en het niveau van luxe in je kamer. Daarbij komen vaak nog de kosten voor gas, water en elektra. Vaak krijg je als student vrijstelling voor gemeentelijke belasting. We adviseren je wel een inboedelverzekering af te sluiten.

Privé accommodatie vinden
Via http://www.middlesexstudentpad.co.uk/Accommodation vind je verschillende soorten accommodaties en dat is een mooi startpunt voor je oriëntatie. Hier vind je namelijk veel informatie over de beschikbare kamers, contactgegevens van de verhuurders, huurprijzen en andere relevante informatie.

Hulp bij het vinden van Privé accommodatie
Naast deze zoekmachine is er nog aanvullende hulp vanuit de Middlesex University. De Private Rented Accommodation Office helpt je met alle vragen omtrent privé huisvesting. Hieronder vind je contactgegevens.  

Private Rented Accommodation Office
Middlesex University
Hendon Campus
The Burroughs
NW4 4BT
London
Telephone: +44 (0)20 8411 5068
Email: pra@mdx.ac.uk  

 

Beeldmateriaal

Middlesex University Middlesex University Middlesex University

Middlesex University Middlesex University Middlesex University

Master Zoeken

Ja, ik wil studeren in het buitenland!

Go