Vul hier uw naam en telefoonnummer
in en wij bellen u terug.

Wat kan ik verwachten als student in het buitenland?

University of South WalesStuderen aan de University of South Wales betekent dat jij je gaat onderdompelen in het prachtige landschap en de geheel eigen cultuur van Wales. Daarbij is de University of South Wales een van de grootste in Groot-Brittannië. Vanwege de verschillende campussen in Cardiff, Newport, Glyntaff, Caerleon en Treforest behoud je wel het idee van kleinschalig onderwijs. Met ca. 250 masters verdeeld over 13 schools is het aanbod erg divers en is hier letterlijk voor iedereen een master te vinden die aansluit op je wensen.

Financieel aantrekkelijk                                                  
Vanwege enerzijds de kosten van het levensonderhoud in Wales en anderzijds de relatief hoge subsidies vanuit de Welsh Assembly Government is studeren aan de University of South Wales financieel erg aantrekkelijk. Het is dan ook bij uitstek de plek voor studenten met een beperkt(er) budget die daarnaast geen concessies willen doen aan de kwaliteit.

Internationale studenten
Verder kenmerkt de University of South Wales zich vanwege een grote populatie internationale studenten, jaarlijks verwelkomen zij zo’n 5.000 studenten van over de hele wereld. Dat betekent dat er een bruisend studentenleven is met meerdere kroegen op de campus. Daarnaast vind je de Student Union op de campus waar veel activiteiten georganiseerd wordt voor internationale studenten en waar je ook kunt sporten.

Praktijkgericht onderwijs
Tot slot is het onderwijs dat wordt gegeven aan de University of South Wales erg praktijkgericht. De basis komt altijd vanuit literatuur en wetenschap maar er zijn sterke banden met de lokale bedrijven die ervoor zorgen dat het onderwijs goed aansluit op de praktijk in het bedrijfsleven.

Toelatingseisen University of University of South Wales

Om in aanmerking te komen voor een master aan de University of South Wales moet je beschikken over de volgende kwalificaties:

- Relevante bachelor opleiding op HBO of universitair niveau
- Minimale Toefl-test score van 90 punten of een minimale IELTS-score van 6.0

Aanmeldingsproces
Zoals je ziet zijn de toelatingseisen niet zwaar. Met de gratis service van Go4master zorgen wij ervoor dat de aanmelding geen lang en lastig proces wordt. Zo zit je voor je het weet in Wales te genieten van een wereldse studententijd. Omdat wij goede afspraken hebben met de University of South Wales verloopt het aanmeldingsproces prettig en snel.

Wanneer jij je graag wilt aanmelden bij de University of South Wales, laat het ons dan weten en wij helpen je gratis bij het opstellen van alle documenten die je nodig hebt.

Kosten University of South Wales

De University of South Wales is de goedkoopste universiteit die wij vertegenwoordigen. Dit geldt voor zowel tuition fees (schoolgeld) als levensonderhoud. Dit komt omdat Wales een eigen onderwijsbeleid voert. Wales is officieel gescheiden van Engeland en is daardoor in staat zelf het collegegeld te bepalen. Wales heeft er voor gekozen om onderwijs beter te subsidiëren waardoor de tuition fees substantieel lager zijn dan in bijvoorbeeld Engeland. Ook zijn er relatief veel mogelijkheden voor aanvullende scholarships (studiebeurzen). Verder is Wales qua levensonderhoud een stuk goedkoper dan Engeland, zeker als je dit vergelijkt met de regio Londen.

Klik hier voor een uitgebreide kostencalculatie voor het studeren aan de University of South Wales en ontdek de financiele voordelen t.o.v. een Nederlandse master. 

Schoolgeld University of South Wales

Standaard schoolgeld voor een master in schooljaar 2018/2019

Modus Opleiding Schoolgeld per jaar
Fulltime MA/MSc £ 6.000,-
Parttime MA/MSc £ 3.000,-
Fulltime MBA £ 9.700,-

Let op: er zijn een aantal opleidingen met een afwijkende prijs.

Financiering
Het is mogelijk om een aanvullende financiering te krijgen voor je schoolgeld. Zo kun je in Wales aanspraak maken op een zogenaamde Tuition Fee Loan. Deze lening helpt je om het bedrag van het schoolgeld te kunnen betalen. Deze lening moet je later met rente terug betalen.

Verder is het mogelijk om in termijnen je schoolgeld te betalen en is er zelfs een korting voor mensen die snel het schoolgeld betalen. Voor aanvullende informatie bekijk je de website van Student Finance Wales. Klik hier voor meer informatie.

Verder heeft de Britse overheid besloten een nieuwe financieringsmogelijkheid te introduceren voor alle Europese studenten die een ‘Postgraduate’ (Master of PhD) studie willen volgen in het Verenigd Koninkrijk. Dit is ‘the PostGraduate (PG) Loan Scheme’ welke onderverdeeld is in een ‘PG Master Loan’ (Master) en een ‘PG Research Loan’ (PhD). Enkele kernpunten van deze lening vinden.

-  The PG Loan Scheme is beschikbaar voor alle studenten uit Europa;
-  De lening is bedoeld om het collegegeld van te betalen en kan maximaal £10.000 bedragen;
-  Dit bedrag wordt in drie ‘tranches’ uitbetaald (in tegenstelling met een lening van DUO die maandelijks wordt betaald);
-  Deze lening is voor alle masterstudies (inclusief fulltime / parttime / leren op afstand);
-  Deze lening is geldig voor alle universiteiten die wij vertegenwoordigen;
-  De maximum leeftijd bedraagt 60 jaar;
-  De terugbetaling begint pas wanneer je meer dan £21.000 per jaar verdient en in ieder geval niet voor 2019;
-  De rente bedraagt de inflatie + 3%;
-  Het bedrag dat je jaarlijks moet terugbetalen bedraagt 9% van je inkomen (startende vanaf een inkomen van £21.000).   

De Britse overheid heeft deze lening geïntroduceerd om een de financiële barrière voor een Postgraduate studie te verlagen en is daarom ook zeker interessant! 

Tot slot is het mogelijk om je budget aan te vullen door op zoek te gaan naar een bijbaan. Dit kan eenvoudig met een echte studentenbijbaan in de kroeg op de campus. Maar je kan natuurlijk ook een bijbaan zoeken die beter aansluit op je vakgebied. Specifieke opties moet je  onderzoeken en de International Student Office van de universiteit wil je daar graag bij helpen.

Subsidies

Er zijn verschillende mogelijkheden om subsidie te krijgen. Dit kan in Nederland en in het Verenigd Koninkrijk.

Studiebeurs Wales
Wat betreft beurzen in Wales zijn er een aantal mogelijkheden. Via de University of South Wales maak je de meeste kans op de Centenary Postgraduate Scholarship. Deze beurs is gericht op goed presterende studenten (gemiddeld een 8 of hoger voor je bachelor) en daarmee kun je £ 1.500,- krijgen. Hiervoor moet je een aanmelding opsturen. Houd er rekening mee dat er een beperkt budget is, dus hoe eerder je reageert des de meer kans je hebt op deze beurs.

De website www.prospects.ac.uk kan je ook helpen bij het vinden van een studiebeurs. Hier vind je kun je een brede selectie van postgraduate funding opportunities (studiebeurzen) vinden.

Subsidie Nederland
De meest populaire subsidieverstrekker voor een buitenlandse studie is het VSB Fonds, hier kun je een eenmalige bijdrage (VSBfonds Beurs) tot € 10.000,- krijgen. Het VSB Fonds is erg populair onder studenten, omdat iedereen zich hiervoor aan kan melden. De VSBfonds Beurs is geen optie voor late beslissers, want de deadline voor de aanmelding sluit altijd op 1 maart. Informeer eens op je huidige hogeschool/universiteit bij Bureau Buitenland, de aanmelding verloopt vaak via deze afdeling.

Naast het VSB Fonds zijn er nog verschillende mogelijkheden voor subsidies vanuit Nederland. Vooral het Nuffic kan je daar meer over vertellen. Zij hebben ook de handige tool beursopener ontworpen, hier kan jij alle aangeboden beurzen vinden.

Studiefinanciering
Je mag een volledige buitenlandse studie volgen en daarbij ook gebruik maken van de Nederlandse studiefinanciering. Hiervoor moet je wel een speciale aanvraag indienen. Op de website van DUO vind je alle informatie omtrent het meenemen van je studiefinanciering bij een volledig buitenlandse studie.

Levensonderhoud
De kosten van levensonderhoud in Wales zijn laag. Zeker als je buiten de campus in bijvoorbeeld Treforest gaat wonen. Hieronder vind je een globaal overzicht van de kosten van het studentenleven aan de University of South Wales.

Campus Cardiff   Newport   Treforest  
Huisvesting Campus Privé Campus Privé Campus Privé
Accommodatie £450 £240 £350 £240 £400 £240
Boodschappen £130 £130 £130 £130 £130 £130
Boeken en printen £40 £40 £40 £40 £40 £40
Reizen £20 £20 £20 £20 £20 £20
Telefoon £20 £20 £20 £20 £20 £20
Kleren £30 £30 £30 £30 £30 £30
Socializen/ontspanning £170 £170 £170 £170 £170 £170
Totaal per maand £860 £650 £760 £650 £810 £650

Bovenstaand is een indicatie van de kosten gebaseerd op onze ervaring en de ervaring van studenten. Daadwerkelijke prijzen kunnen fluctueren en de kosten van je levensonderhoud zijn voor een groot gedeelte afhankelijk van je levensstijl.

Studentenleven

University of South Wales
De University of South Wales heeft twee locaties. Een in de bruisende hoofdstad Cardiff en de andere in de multiculturele stad Newport. Beiden in het wonderschone en culturele Zuid-Wales. Het is niet voor niks dat 70% van de bevolking in het Zuiden van Wales woont, want naast multiculturele en hippe steden heeft het vele karakteristieke plaatsjes die je nergens anders ter wereld vindt. De valleien van Zuid-Wales zijn wereldwijd bekend vanwege hun cultuur, geschiedenis en de vriendelijkheid van de lokale bevolking. Kortom, Zuid Wales biedt alle faciliteiten om jou studententijd tot een onvergetelijke tijd te maken, maar wees gewaarschuwd  de kans is groot dat jij eeuwig verlieft wordt op dit idyllische stukje land en cultuur.

Studentenstad Cardiff
De hoofdstad van Wales is de warme stad Cardiff en staat voornamelijk bekend als een van de hipste studentensteden van Groot-Brittannië. Hier vindt je een unieke combinatie van cultuur, moderniteit, en kosmopolitisme. Cardiff is populair onder studenten en dit is te herkennen aan de vele aanwezige faciliteiten en activiteiten. De stad heeft voor ieder wat wils. De vele warenhuizen en boetiekjes voor de shop-a-holics onder ons, voor de echte cultuurfans zijn er musea en kastelen in overvloed, en ben je een sportfanaat? Dan kun jij helemaal los gaan in het Millenium stadium die plaats biedt aan 74500 toeschouwers en thuisbasis is van het nationale rugby team.

Bekijk hier het studentenleven van Cardiff.

Studentenstad Newport
Op steenworpafstand van Cardiff ligt de studentenstad Newport. Een van de jongste steden van het Verenigd Koninkrijk. De stad wordt gekenmerkt door zijn vele nieuwe gebouwen en goede faciliteiten voor een optimale studentenervaring. Newport is met 140.000 inwoners een middelgrote stad met een perfecte en directe verbindingen met de hoofdstad Cardiff (15 minuten). De campus is gevestigd langs de rivier de Usk midden in het centrum van de stad. Naast een breed scala aan winkels en eetcafés, kun je hier ook goed uitgaan. Zo zijn er veel bars, theater en wordt er regelmatig activiteiten georganiseerd voor studenten.

Bekijk hier het studentenleven van Newport.

Huisvesting University of South Wales

Wanneer jij gekozen hebt voor een opleiding aan de University of South Wales dan moet het vinden van de juiste huisvesting geen probleem zijn. In en rond Cardiff en Newport is er voor elk type student de juiste vorm van huisvesting te vinden. Woon jij liever in de hoofdstad en bruisende stad Cardiff om er zeker van te zijn dat jij niks mist? Of woon je liever op de campus voor het optimale “campus-life” gevoel, of toch liever samen met medestudenten in een gezellig dorpje om de optimale sfeer te proeven van de lokale cultuur. Aangezien de University of South Wales vier verschillende locaties kent is er ook een overvloed aan huisvestingsmogelijkheden. Je kunt er altijd voor kiezen om in Newport of Cardiff te gaan wonen, je woont dan altijd op gemakkelijke reisafstand van de campus. Woon je liever op de campus? Dan adviseert Go4master jou om op de Campus te gaan wonen waar jouw opleiding gegeven wordt.

Locatie Pijs per week
   
Treforest and Glynaff Campuses  
Glamorgan Court £105
Mountain halls studio flats £159
Mountain halls standard room £116
Mountain halls premium room £128
   
Cardiff Campus  
Liberty Bridge premium room £131
Liberty Bridge standard room £122
Liberty Park £121
   
Newport Student Village  
Single Bronze £84,50
Single Silver £95
Double Bronze £102,50
Double Silver £108,50
Double Gold £118
One Bed Flat £175

 

Accommodation for the Treforest and Glyntaff Campuses

Glamorgan Court: (virtual tour)

   
Type: Standaard kamer
Locatie: Treforest & Glyntaff
Kosten: £105 per week / £4200 voor een 40 wekencontract.
Inclusief:
Gemeubileerde kamer (bed, bureau, stoel, kasten en koelkast)
Eigen Douche en toilet faciliteiten
Gezamenlijke keuken (met de benodigde kookfaciliteiten)
Breedband Internetverbinding
Gas, water en Elektra
Extra Beveiliging service 24 uur bemand, Camera bewaking, Gezamenlijke ruimte met draadloos internet en TV, fitness centrum op steenworp afstand, zelfservice wasserette

 

Mountain Halls Studio Flats (virtual tour) :

   
Type: Studio/ flat
Locatie: Treforest & Glyntaff
Kosten: £159 per week / £6678 voor een 42 wekencontract
Inclusief:
Gemeubileerde kamer (bed, bureau, stoel, kasten en koelkast)
Eigen Douche en toilet faciliteiten
Gezamenlijke keuken (met de benodigde kookfaciliteiten)
Breedband Internetverbinding
Televisie+ licentie
Gas, water en Elektra
Extra Beveiliging service 24 uur bemand, Camera bewaking, Gezamenlijke ruimte met draadloos internet en TV, fitness centrum op steenworp afstand, zelfservice wasserette

 

Mountain Halls Standard Room (virtual tour)

   
Type: Standaard kamer
Locatie: Treforest & Glyntaff
Kosten: £116 per week / £4640 voor een 40 wekencontract
Inclusief:
Gemeubileerde kamer (bed, bureau, stoel, kasten en koelkast)
Eigen Douche en toilet faciliteiten
Gezamenlijke keuken (met de benodigde kookfaciliteiten)
Breedband Internetverbinding
Televisie+ licentie
Gas, water en Elektra
extra Beveiliging service 24 uur bemand, Camera bewaking, Gezamenlijke ruimte met draadloos internet en TV, fitness centrum op steenworp afstand, zelfservice wasserette

 

Mountain Halls Premium Room (Virtual tour)

   
Type:  Premier Room
Locatie: Treforest & Glyntaff
Kosten: £128 per week / £5120 voor een 40 wekencontract
Inclusief:
Gemeubileerde kamer (bed, bureau, stoel, kasten en koelkast)
Eigen Douche en toilet faciliteiten
Gezamenlijke keuken (met de benodigde kookfaciliteiten)
Breedband Internetverbinding
Televisie+ licentie
Gas, water en Elektra
 
extra Beveiliging service 24 uur bemand, Camera bewaking, Gezamenlijke ruimte met draadloos internet en TV, fitness centrum op steenworp afstand, zelfservice wasserette

 

Accommodation for the Cardiff Campus

Liberty Bridge Premium Room (virtual tour)

   
Type: Premier Room
Locatie: Cardiff centrum
Kosten: £131 per week / £5502 voor een 42 wekencontract.
Inclusief:
Gemeubileerde kamer (bed, bureau, stoel, kasten en koelkast)
Eigen Douche en toilet faciliteiten
Gezamenlijke keuken (met de benodigde kookfaciliteiten)
Breedband Internetverbinding
Televisie+ licentie
Gas, water en Elektra
extra Beveiliging service 24 uur bemand, camera bewaking, gezamenlijke ruimte met tafeltennis en pooltafel, fitness centrum op steenworp afstand, zelfservice wasserette, direct tegenover de Atrium Campus.

 

Liberty Bridge Standard room (Virtual tour)

   
Type: Standaard kamer
Locatie: Cardiff centrum
Kosten: £122 per week / £5124 voor een 42 wekencontract
Inclusief:


Gemeubileerde kamer (bed, bureau, stoel, kasten en koelkast)
Eigen Douche en toilet faciliteiten
Gezamenlijke keuken (met de benodigde kookfaciliteiten)
Breedband Internetverbinding
Televisie+ licentie
Gas, water en Elektra

extra Beveiliging service 24 uur bemand, Camera bewaking, Gezamenlijke ruimte, fitness centrum op steenworp afstand, Zelfservice wasserette, direct tegenover de Atrium Campus.

 

Liberty park (Virtual tour)

   
Type: Standaard kamer
Locatie: Cardiff centrum
Kosten: £121 per week / £5082 voor een 42 wekencontract.
Inclusief:
Gemeubileerde kamer (bed, bureau, stoel, kasten en koelkast)
Eigen Douche en toilet faciliteiten
Gezamenlijke keuken (met de benodigde kookfaciliteiten)
Breedband Internetverbinding
Televisie+ licentie
Gas, water en Elektra
extra Beveiliging service 24 uur bemand, Camera bewaking, Gezamenlijke ruimte met tafeltennis en pooltafel, fitness centrum op steenworp afstand, Zelfservice wasserette, 2 minuten van Cardiff central station, 12 minuten lopen naar de Atrium Campus.

 

CLV - Newport Student Village

Single Bronze (Ensuite room on the ground floor)

   
Type: Standaard en-suite
Locatie: Newport
Kosten: £84,50 per week / £3549 voor een 42 wekencontract. 
Inclusief:
Gemeubileerde kamer (bed, bureau, stoel en kasten)
Eigen Douche en toilet faciliteiten
Gezamenlijke keuken (met de benodigde kookfaciliteiten)
Breedband Internetverbinding
Gas, water en Elektra
extra Service 24 uur bemand, Camera bewaking, Zelfservice wasserette, Toegankelijke lounce plekken en 5 minuten lopen van de University's City Campus.

 

Single Silver (Ensuite room with a single bed)

   
Type: Standaard en-suite
Locatie: Newport
Kosten: £95 per week / £3990 voor een 42 wekencontract. 
Inclusief:
Gemeubileerde kamer (bed, bureau, stoel en kasten)
Eigen douche en toilet faciliteiten
Gezamenlijke keuken (met de benodigde kookfaciliteiten)
Breedband Internetverbinding
Gas, water en Elektra
extra Service 24 uur bemand, Camera bewaking, Zelfservice wasserette, Toegankelijke lounce plekken en 5 minuten lopen van de University's City Campus.

 

 

Double Bronze (Ensuite room with a double bed)

   
Type: Tweepersoons Ensuite
Locatie: Newport
Kosten: £102,50 per week / £4305 voor een 42 wekencontract
Inclusief:
Gemeubileerde kamer (bed, bureau, stoel en kasten)
Eigen douche en toilet faciliteiten
Gezamenlijke keuken (met de benodigde kookfaciliteiten)
Breedband Internetverbinding
Gezamenlijke woonkamer met televisie
Gas, water en Elektra
extra Service 24 uur bemand, Camera bewaking, Zelfservice wasserette, Toegankelijke lounce plekken en 5 minuten lopen van de University's City Campus.

 

Double Silver (Ensuite room with a double bed and sofa)

   
Type: Tweepersoons Ensuite
Locatie: Newport
Kosten: £108,50 per week / £4557 voor een 42 wekencontract
Inclusief:
Gemeubileerde kamer (bed, bureau, stoel en kasten)
Eigen douche en toilet faciliteiten
Gezamenlijke keuken (met de benodigde kookfaciliteiten)
Breedband Internetverbinding
Gezamenlijke woonkamer met televisie
Gas, water en Elektra
extra Service 24 uur bemand, Camera bewaking, Zelfservice wasserette, Toegankelijke lounce plekken en 5 minuten lopen van de University's City Campus.

 

Double Gold (Large ensuite room with a double bed)

   
Type: Premium Tweepersoons Ensuite
Locatie: Newport
Kosten: £118 per week / £4956 voor een 42 wekencontract
Inclusief:
Gemeubileerde kamer (bed, bureau, stoel en kasten)
Eigen douche en toilet faciliteiten
Gezamenlijke keuken (met de benodigde kookfaciliteiten)
Breedband Internetverbinding
Gezamenlijke woonkamer met televisie
Gas, water en Elektra
extra Service 24 uur bemand, Camera bewaking, Zelfservice wasserette, Toegankelijke lounce plekken en 5 minuten lopen van de University's City Campus.

 

One Bed Flat (Self contained flat with great views)

   
Type: Studio flat
Locatie:  Newport
Kosten: £175 per week / £8925 voor een 51 wekencontract
Inclusief: Ruim opgezette gemeubileerde kamer (bureau, stoel en kasten)         Eigen Douche en toilet
Eigen keuken (met de benodigde (kookfaciliteiten)
Breedband internetverbinding
Gas, water en elektra
extra Service 24 uur bemand, Camera bewaking, Zelfservice wasserette, Toegankelijke lounce plekken en 5 minuten lopen van de University's City Campus.

Beeldmateriaal

University of South Wales University of South Wales University of South Wales

University of South Wales University of South Wales University of South Wales

Ja, ik wil studeren in het buitenland!

Go